Početna arrow Aktuelnosti arrow “OD ZRNA DO HLEBA”
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
“OD ZRNA DO HLEBA”
U organizaciji Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodina i Grada Novog Sada, a uz generalno pokroviteljstvo Pekarske industrije Klas AD Beograd, u periodu 20-26.09.2010. godine održan je Četvrti međunarodni festival hleba.

Smotra, pod nazivom "Od zrna do hleba", koja je i ove godine na tri lokacije u gradu okupila više od 50 izlagača, za cilj je imala da pokaže tesnu povezanost mlinarstva i pekarstva, odnosno vetrenjača, vodenica, suvača i parnih mlinova s pećima za pečenje hleba.

Značaj ovakvih susreta ogleda se u velikom interesovanju domaćih, regionalnih i evropskih majstora pekarstva i proizvođača konditorskih proizvoda. Na centralnom mestu festivala se i ovoga puta našla okrugli hleb cipovka, "vekovni simbol vojvođanskih paora".

Na Trgu slobode su se predstaviti majstori hlebnog testa, u Institutu za prehrambene tehnologije susreli su se stručnjaci u toj oblasti, a na platou ispred SPC “Vojvodina” su se održale tematske izložbe, u okviru kojih se predstavila i ŠOSO “Milan Petrović”.

Naime, posetioci ove manifestacije mogli su na našem štandu da isprobaju mnoštvo ukusnih proizvoda, koju su za ovu priliku pripremili učenici praktične nastave srednje škole - smer pripremač namirnica i kuvar. Kao i obično, izložbeni prostor su sa svojim kreativnim proizvodima upotpunili Dnevni boravak, Radni centar i praktična nastava srednje škole, dok je u okviru zabavnog programa Festivala nastupio i inkluzivni mešoviti hor ISON.

pekara.jpgpekara1.jpgpekara2.jpgpekara3.jpgpekara4.jpgpekara5.jpgpekara6.jpgpekara7.jpgpekara8.jpgpekara9.jpgpekara10.jpgpekara12.jpgpekara13.jpgpekara14.jpgpekara15.jpgpekara16.jpgpekara17.jpgpekara18.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
< Prethodno   Sledeće >