Početna arrow Aktuelnosti arrow “HODNICI ŽUTI, PURPURNI, PLAVI”
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
“HODNICI ŽUTI, PURPURNI, PLAVI”
Predstava “Hodnici žuti, purpurni, plavi”, Radionice Integracije u režiji i koreografiji Sonje Vukićević, premijerno je za novosadsku javnost izvedena 20.09.2010. godine u Sinagogi.

Ovaj nesvakidašnji kreativni proces koji izvode nekoliko osoba s oštećenim vidom, utemeljen je na poverenju, uzajamnosti, slobodnoj i nesputanoj razmeni ideja, zajedničkom traganju kroz sadržaje i forme umetničkog izražavanja.

Ubacivajući i delove sopstvenih života u jedinstveni scenski iskaz, Nedeljka Ložajić, Ljiljana Trbulin, Zorica Trifunović, Svetlana Gogić, Vesna Radulović i Stefan Pantić, u saradnji sa glumcem Nebojšom Dugalićem, i naravno, osnivačem ovog projekta, doajenom srpskog glumišta Predragom - Mikijem Manojlovićem, ostvaruju interesantan i neuobičajen umetnički čin.

Predstava "Hodnici žuti, purpurni, plavi", koja je nastala uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i ERSTE Stiftunga, samo je jedan od programa Radionice integracije, koja predstavlja jedinstveni kulturni centar koji radi od 2008. godine i svoje programe posvećuje slepim, slabovidim i osobama sa drugim vrstama invaliditeta, a namenjeni su najširoj publici, otvoreni za javnost i uvek humanitarnog karaktera.

Tako je te večeri, jedna od najvećih fondacija u regionu centralne i jugoistočne Evrope i najveći akcionar Erste banke - “ERSTE Fondacija”, sav novac od prodatih karata namenila Radnom centru škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović".

ERSTE banka već godinama podržava rad naše obrazovne ustanove, direktno utiče na kvalitetniji život osoba sa invaliditetom, brine o njihovim mogućnostima i potrebama, njihovom razvoju, tretmanu, vaspitanju, obrazovanju, radnom osposobljavanju i radnom angažovanju.

miki1.jpgmiki.jpgmiki2.jpgmiki3.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >