Početna arrow Aktuelnosti arrow POSETA PREDSTAVNIKA HEALING HEARTS BALKANS PROGRAMA
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
POSETA PREDSTAVNIKA HEALING HEARTS BALKANS PROGRAMA
Dugogodišnji prijatelji Društva dristrofičara Novog Sada i predtavnici Healing Hearts Balkans programa, bračni par Wormus iz SAD posetili su 20.09.2010.godine našu obrazovnu ustanovu i informisali se o njoj.

Obilaskom objekta upoznati su sa našim načinom rada, organizacionim jedinicama, programskim sadržajima, mnogobrojnim aktivnostima i učenicima. Posebno interesovanje su pokazali za decu mlađeg školskog uzrasta, tako da su svoju posetu završili obilaskom naše predškolske ustanove u Jevrejskoj 26.

Njihov humanitarni rad poslednjih 12 godina vezan je za prostore zemalja bivše Jugoslavije. Poznati su po programima i aktivnostima:

1. Vezanim za rad sa decom sa traumama, kao posledive etničkih sukoba

2. Pružanje pomoći porodicama koje žive u teškim ekonomskim uslovima.

3. Posete školama, vrtićima, bolnicama, centrima za decu ometenu u razvoju i svim institucijama gde se nalaze deca kojima je potrebna pomoć i razumevanje, sa ciljem da im se pomogne da prebrode posleratne traume

4. Dovođenje mladih ljudi- volontera

5. Distribucija hrišćanskog audio-video materijala

Svoje ciljeve Healing Hearts Balkans ostvaruje kroz predstave, igre, zabavu i muziku.

Njihovo sledeće odredište je poseta deci na Kosovu. Planirane aktivnosti će trajati oko tri nedelje, a obećano je da će u narednom periodu biti organizovana i druženja sa učenicima naše škole.

Nadamo se da će obećanje biti ispunjeno i da ćemo imati priliku da u njihovoj organizaciji i uz njihovu pomoć pripremimo adekvatan program, čime ćemo pokazati i dokazati naše mogućnosti i talente kao i spremnost za saradnju u cilju obostranog zadovoljstva. srce.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >