Početna arrow Aktuelnosti arrow INKLUZIJA NA DELU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
INKLUZIJA NA DELU
Uz prisustvo učenika, roditelja, penzionera, mnogobrojnih saradnika i prijatelja, zaposleni u školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" su 28.maja 2010. godine proslavili Dan škole.

U dvorištu škole u ulici Braće Ribnikara br.32, tog prelepog prepodneva u okviru „Tematskog časa“ dešavale su se razne aktivnosti, u kojima je, pored radnih pogona naše škole, učestvovalo i osam osnovnih škola, gde se sprovodi inkluzivno obrazovanje.

Naime, gosti manifestacije, koji su u isto vreme imali i ulogu domaćina, su se svim prisutnim zvanicama u okviru jednočasovnog programa, kroz igru, pesmu, oslikavanje i razne performanse predstavili jedinstvenim „tačkama“.

Učešće su uzele: OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Kamenice, OŠ „Jovan Grčić Milenko“ iz Beočina, Muzička škola „Isidor Bajić“ iz Novog Sada, OŠ „Sveti Sava“ iz Rumenke, OŠ „Danilo Zelenović“ iz Siriga, OŠ „Vasa Stajić“ iz Novog Sada, OŠ „Petefi Šandor“ iz Novog Sada i OŠ „Marija Trandafil“ iz Veternika.

Nakon formalnog dela, u Plavoj sali projektovan je dokumentarni film „Naši učitelji“, u okviru kojeg su svoje putešetvije kroz struku prepričali nekadašnji profesori, utemeljivači teorije i prakse specijalne edukacije i rehabilitacije.

Skup su zvanično pored direktorke škole Slavice Marković, pozdravili Savetnik za razvoj predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja u pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje Jelena Kriš Piger, ispred Ministarstva prosvete Republike Srbije, načelnik Školske uprave u Novom Sadu Petar Viđikant, član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić, prorektor za nastavu novosadskog univerziteta Radovan Pejanović, prodekan za doktorske studije i specijalizacije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, Marko Erak, ispred Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Lazar Aničić, dugogodišnji dekan Defektološkog fakulteta u Beogradu, Aleksandar Ćordić, zatim dugogodišnji predsednik Saveta Defektološkog fakulteta u Beogradu, Vlastimir Miladinović, predsednik Društva defektologa Srbije, Mikajlo Kijanović i predsednik Zajednice direktora i nastavnika škola za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Rada Rakočević.

Pedeset prvi rođendan ŠOSO „Milan Petrović“, pored nastupa školskog inkluzivnog hora „ISON“ upotpunila je i žurka uz karaoke koja je bila organizovana za sve učesnike ove manifestacije.dan1.jpgdan2.jpgdan3.jpgdan5.jpgdan7.jpgdan8.jpgdan11.jpgdan12.jpgdan9.jpgdan21.jpg

dan22.jpg

dan24.jpgdan23.jpg dan28.jpg

dan29.jpgdan34.jpgdan38.jpgdan6.jpgdan10.jpgdan13.jpg dan14.jpgdan15.jpgdan16.jpgdan17.jpg dan19.jpgdan18.jpgdan20.jpgdan25.jpgdan27.jpg dan30.jpgdan31.jpgdan32.jpgdan33.jpgdan35.jpgdan36.jpgdan37.jpg dan26.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
< Prethodno   Sledeće >