Početna arrow Aktuelnosti arrow XVI SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA SRBIJE
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
XVI SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA SRBIJE
U Prehrambeno-ugostiteljskoj školi u Čačku u periodu 20-22.05.2010.godine održana je XVI Smotra učeničkih zadruga Srbije.

Pokrovitelji manifestacije, koja se održava svake druge godine su Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Grad Čačak, a pored škole domaćina, suorganizator je bila i OŠ “Milica Pavlović“ iz Čačka.

Svoje rukotvorine izrađene u praktičnom delu nastave iz raznih predmeta, predstavili su učenici iz preko 20 gradova iz zemlje. Učesnici su pokazati svoje praktično i teorijsko znanje iz raznih oblasti, a gosti manifestacije, predstavnici Finske ambasade prezentovali su rad „Finska-zemlja, ljudi, kultura i obrazovanje“.

Savez učeničkih zadruga postoji više od 40 godina i broji oko 600 osnovnih, srednjih i specijalnih škola. Osnovna ideja organizovanja učeničkih zadruga u okviru matičnih škola je da se učenici, kroz različite radionice, socijalizuju i naviknu na društveno-koristan rad.

Ove godine od prijavljenih 30, na smotri učestvuju 22 škole iz Beograda, Prijepolja, Futoga, Jagodine, Pirota, Kosovske Mitrovice, Požarevca, Subotice, Slatine, Donje Trepče, Ivanjice, Dudovice, Pranjine, Kragujevca, Rume, Obrenovca, Valjeva, Leskovca, Svilajnjca, Odžaka, Zemuna, Zvečana, Subotice i domaćina, Čačka.

Grad Novi Sad predstavljala je ŠOSO „Milan Petrović“, a pored, tradicionalno najlepšeg štanda, naša obrazovna ustanova je nagrađena priznanjima za „Pripremljenu izložbu“ i za „Razovrsne sadržaje i nove programe u oblasti učeničkog zadrugarstva“, diplomom za „Postignute rezultate na XVI Smotri učeničkih zadruga Republike Srbije“, zatim učenicima srednje škole Sabrini Ajvazi i Davidu Likar, za postignute rezultate na ovogodišnjoj manifestaciji, kao i nastavnicama Emiliji Mijatov i Ibolji Miković.

cacak1.jpgcacak2.jpgcacak3.jpgcacak5.jpgcacak6.jpgcacak7.jpgcacak8.jpgcacak11.jpgcacak12.jpgcacak13.jpgcacak14.jpgcacak15.jpgcacak16.jpgcacak.jpgcacak4.jpgcacak9.jpgcacak10.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >