Početna arrow Aktuelnosti arrow USLUŽNI CENTAR U TOP 10
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
USLUŽNI CENTAR U TOP 10
Projekat Pokrajinskog sekretrijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova “Rehabilitacija i razvoj ljudskih resursa na integrisanom srpsko mađarskom ržištu rada” prema kriterijumima Evropske Unije i Odeljenja za programe prekogranične saradnje Ministarstva finansija ocenjen je kao jedan od 10 najboljih primera dobre prakse u konkurenciji više od 200 projekta realizovanih u Republici Srbiji.

U okviru međunarodne saradnje Pokrajinski sekretrijat se predstavio kao inicijator, autor i koordinator projekta, a razmenom iskustava sa opštinom Bačalmaš iz Mađarske zajednički je radio na promociji planiranog sistema podrške razvoja ljudskih potencijala koja je omogućila veću prohodnost na tržištu rada osobama sa invaliditetom.

Rezultat projekta je i Uslužni centar za zapošljavanje osoba sa invaliditetom (www.mestozamene.org), koji radi pri Radnom centru, ŠOSO „Milan Petrović” i svakodnevno informiše i pruže svoje stručne usluge svima onim koji imaju nedoumice kada je u pitanju zapošljavanje i/ili radno angažovanje osobe sa invaliditetom. Uslužni centar sa svojim kapacitetima integrisan je kao sistem podrške u akcioni plan Sekretrijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Obevaza zapošljavanja osobe sa invaliditetom koju je regulisao Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom stupa na snagu 23.05.2010 godine, i svi poslodavci i pojedinci koji imaju pitanja iz ove oblasti mogu postaviti pitanje Stručnom timu Uslužnog centra i/ili saradnici Iz Sekretrijata za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova putem sajta www.mestozamene.org /pitajte nas.

Priznanje za uspešnost projekta a na osnovu kriterijuma, dobrog upravljanja, uticaja na ciljnu grupu, rezultata i održivosti projektnih aktivnosti, dodelio je potpredsednik vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić na godišnjoj konferenciji programa prekogranične saradnje u Sava centru 29.04.2010 godine.

 
< Prethodno   Sledeće >