Početna arrow Aktuelnosti arrow JOŠ JEDNA GENERACIJA PREKVALIFIKOVANIH KORISNIKA
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
JOŠ JEDNA GENERACIJA PREKVALIFIKOVANIH KORISNIKA
Svečana dodela sertifikata polaznicima obuke, koja je po četvrti put realizovana u okviru prekvalifikacija za tri zanimanja pomoćnik pekara, pomoćnik bravara i pomoćnik molera održala se 07.05.2010. godine u Plavoj sali ŠOSO „Milan Petrović“.

Program obuke, škola je realizovala u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a sve u cilju podsticajne politike zapošljavanja osoba sa invaliditetom usmerene na povećanje zapošljivosti, a u cilju integracije OSI na ostvareno tržište rada.

Za obuku za pomoćnika bravara prijavljena su četiri kandidata koji su uspešno završili obuku, uz stručno vođenje predavača tehnologije rada i materijala. Predavači su bili prof.Mihajlo Kanjuh i nastavnik Milijana Pivnički, dok su za praktičnu nastavu nastavnici bili Slavko Dinić i Veljko Bursać. Uže stručno predavanje o zaštiti na radu realizovao je psiholog Boris Hemon.

Tehnologiju rada kod realizacije obuke za pomoćnika molera predavao je nastavnik, Dragiša Đukić, praktičnu nastavu Zoranom Petrićem, dok nastavu opšte obuke, konflikti na radnom mestu, izvodio je psiholog Hemon Boris. Prekvalifikacije su uspešno završila četiri polaznika,

Obuku za pomoćnika pekara je uspešno završila takođe četiri polaznika. Predavači su bili, za opštu obuku-zaštita na radu psiholog Hemon Boris, dok je za tehnologiju materijala i pekarskih proizvoda predavač bio prof.Banjac Vasilije, a praktičnu nastavu realizovao nastavnik Predrag Puzić.

Pored nastavnika i profesora koji su u proteklih pet meseci realizovali obuku koja je bila namenjena nezaposlenim osobama i osobama sa invaliditetom koja se nalaze na tržištu rada u statusu nezaposlenih lica, svečanosti su prisustvovali i eminentni stručnjaci iz Nacionalne službe za zapošljavanje, šef odseka za posredovanje pri zapošljavanju Miodrag Dražić i Bora Pavlović, zadužen za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. 

Program prekvalifikacija započeo je 21. decembra 2009. godine a završen je 23. aprila 2010. godine. Svi polaznici su uspešno završili obuku za zanimanja: pomoćnik bravara u trajanju od 400 sati, pomoćnik pekara, u trajanju od 306 sati i pomoćnik molera u trajanju od 306 sati.

Program obuke uspešno su savladali:

pomoćnik molera:

1. Nikolić Nenad

2. Pejić Danijel

3. Gemeri Josip

4. Jerkov Jovan

pomoćnik bravara:

1. Đinić Miljenko

2. Jan Martinko

3. Letić Radomir

4. Grujić Jovan

pomoćnik pekara:

1. Ilić Marijana

2. Lazić Biljana

3. Matuka Đulijana

4. Tkalec Miroslav

kvalifikacije1.jpgkvalifikacije2.jpgkvalifikacije3.jpgkvalifikacije7.jpgkvalifikacije8.jpgkvalifikacije6.jpgkvalifikacije5.jpgkvalifikacije4.jpgkvalifikacije.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >