Početna arrow Aktuelnosti arrow SUVENIR GRADA NOVOG SADA U ZNAKU NAŠE ŠKOLE
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
SUVENIR GRADA NOVOG SADA U ZNAKU NAŠE ŠKOLE
Turistička organizacija Novog Sada raspisala je pre 2,5 meseca konkurs za izbor turističkih suvenira grada Novog Sada. Među 219 pristiglih radova na adresu najrelevantnijeg subjekta i nosioca turističke privrede grada našlo se i šest radova učenika iz ŠOSO “Milan Petrović” (keramička figura “sosa i lala”, keramička figura “golubica”, ekološka sveska od ručno rađenog recikliranog papira, kecelja - novosađanka, keramički reljef - tvrđava i keramički reljef - drvo koprivić).

Za vizuelno prijemčiv i prepoznatljiv, a istovremeno suvenir koji će promovisati odraz tradicije i kulturne, istorijske i materijalne baštine grada Novog Sada, u granicama dobrog ukusa, stilizovan kao predmet sa jasno definisanom upotrebnom vrednošću glasalo je ukupno 13.578 osoba iz čak 62 zemlje, od toga putem web prezentacije 8.548, a putem interaktivnog izloga 5.030 osoba.

Za zvaničan suvenir grada izabran je rad "Novi Sad za poneti na (u) srcu" studentkinje Ivone Miljuš, nagrađen sa 100 hiljada dinara koji predstavlja dugme sa obeležjima Novog Sada.

Drugo mesto i nagradu od 60 hiljada dinara osvojio je menadžer u turizmu, Daniel Pinku, dok je treće mesto i nagradu od 40 hiljada dinara zauzeo projektni tim "Headmade" koji čine kreativni direktor Vukašin Tanurdžić, inženjer arhitekture Dragana Marjanović, grafički dizajner Danijela Terzić, profesor srpske književnosti Ivana Andrijašević i ekonomista Slađana Večerinović.

Predsednik Upravnog odbora TONS-a, Miloš Ćuruvija je na svečanom proglašenju pobednika istakao, da će Turistička organizacija Novog Sada sa sutorima nagrađenih radova potpisati ugovor o otkupu autorskih prava i eventualnoj daljoj komercijalnoj eksploataciji izabranih suvenira. On je dalje napomenuo da će zvanični suveniri biti vidno obeleženi hologramom, markicom, ili će biti posebno dizajnirani.

Pre nego što je proglasila pobednike, Dragana Ćiraković je istakla, da je od brojnih predloga stiglo i nekoliko jedinstvenih, koje su napravila deca sa posebnim potrebama iz škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ iz Novog Sada. Ovi suveniri imaće posebno mesto na policama naše suvenirnice, a sav prihod od njihove prodaje će ići u korist škole, rekla je Ćiraković.

Suveniri će se prodavati u info-centru TONS-a, u ulici Modene 1, ali će biti ponuđeni i hotelima, suvenirnicama i drugim uslužnim objektima.suvenir.jpgsuvenir2.jpgsuvenir4.jpgsuvenir5.jpgsuvenir1.jpgsuvenir3.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >