Početna arrow Aktuelnosti arrow „Podrška sprovođenju antidiskriminacionog zakonodavstva i medijacije u Srbiji“
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
„Podrška sprovođenju antidiskriminacionog zakonodavstva i medijacije u Srbiji“
U prostorijama organizacije ...Iz kruga 08. i 09.04.2010.godine održan je seminar na temu „Podizanje svesti o pojavnim oblicima i slučajevima diskriminacije posebno ranjivih društvenih grupa, kao i o mogućnostima korišćenja ARS tehnika u rešavanju praktičnih problema“.

Dvodnevno predavanje koje je pored udruženja ...Iz Kruga organizovala i Mreža odbora za ljudska prava u Srbiji(CHRIS) i Centar za unapređivanje pravnih studija realizovano je uz finansijsku pomoć Evropske Unije, a u okviru projekta Ministarstva raa i socijalne politike i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj „Podrška sprovođenju antidiskriminacionog zakonodavstva i medijacije u Srbiji“.

Donošenjem opšteg Zakonom o zabrani diskriminacije otvoren je prostor za uspešniju borbu protiv diskriminacije, međutim iako je donet pre četiri godine još uvek nije doživeo svoju punu primenu, što je bila i osnovna diskusija ovog seminara.

Mr Saša Gajin iz Centra ua unapređivanje pravnih studija upozao je sve prisutne sa antidiskriminacionim zakonodavstvom, međunarodnim i evropskim standardima, domaćim zakonima i o zabranjenim oblicima diskriminacije.

O medicinskom i socijalnom modelu invalidnosti, kao i o jeziku i terminologiji invalidnosti govorila je Lepojka Carević Mitanovski „...Iz Kruga“, dok su drugog dana predavanja svoje utiske na pomenutu temu izneli dr Aleksandra Vujić iz mreže Odbora za ljudska prava u Srbiji (CHRIS) i Blažo Nedić, član radne grupe za izradu Zakona o medijaciji. 

 
< Prethodno   Sledeće >