Početna arrow Aktuelnosti arrow INKLUZIVNI DAN U AMERIČKOM KUTKU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
INKLUZIVNI DAN U AMERIČKOM KUTKU
U organizaciji Američkog kutka Novog Sada 31.marta 2010.godine u ulici Petra Drapšina br.3 održan je inkluzivni dan, u okviru kojeg se predstavila i naša škola.

Naime, na početku ove manifestacije otvorena je izložba radova grnčarske radionica Radnog centra ŠOSO “Milan Petrović”, a učesnici skupa mogli su da uživaju u proizvodima (zidni satovi, figure “golubice”, začinske posudice, figure “sosa” i “lala”, keramičke kućice…) nastalim tokom ove godine u okviru ove radionice.

U nastavku programa emitovane su projekcije nagrađenih filmova sa festivala inkluzije i invaliditeta “Uhvati dan samnom” - “Linija” Dejana Petrović iz Beograda, zatim “Više pažnje, molim vas” Vojislava Prkosovačkog iz Bečeja i “Srećan kraj” grupe autora iz Sente.

Kroz predavanje svoje iskustvo u radu sa osobama sa invaliditetom u USA prenela nam je Erin Richardson iz američke ambasade u Beogradu.

Američki kutak na ovdašnjim prostorima postoji od oktobra 2004.godine, a ideja otvaranja ovog centra je spajanje srpske i američke kulture. 

Prodajna izložba grnčarske radionice Radnog centra ŠOSO “Milan Petrović” biće otvorena tokom čitavog aprila.

kutak.jpgkutak1.jpgkutak4.jpgkutak2.jpgkutak5.jpgkutak6.jpgkutak3.jpg 

 

 
< Prethodno   Sledeće >