Početna arrow Aktuelnosti arrow OSNIVAČKA SKUPŠTINA NEVLADINE ORGANIZACIJE „VERA, LJUBAV, NADA“
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
OSNIVAČKA SKUPŠTINA NEVLADINE ORGANIZACIJE „VERA, LJUBAV, NADA“
Osnivačka skupština Nevladine organizacije „Vera, ljubav, nada“ održala se 25. marta 2010. godine u zbornici ŠOSO „Milan Petrović“. Ovaj NVO je zamišljen kao zbir svih aktivnih sekcija koje će doprinositi radu škole, školskim i nastavnim, ali i vanškolskim aktivnostima.

Osnovna ideja je bila napraviti udruženje koje će vremenom okupiti svu decu i osobe s invaliditetom sa teritorije opštine Novi Sad. To svakako podrazumeva i aktivno učešće roditelja, prijatelja i čitave neposredne okoline, kao i svih građana koji žele da pomognu osobama s invaliditetom.

Okosnicu celog udruženja čine dve najveće i najbrojnije sekcije pri našoj školi - Hor Ison i Teatar Dobrih Vibracija. Ove dve školske sekcije su zbog velikog broja nastupa, koncerata i sve učestalijih raznih aktivnosti, nadrasli obim školskih obaveza, te je bilo prirodno da, okupljajući oko sebe i druge sekcije, oforme veću organizaciju.

Hor Ison je vodilja u ovom pokušaju organizovanja i integracije osoba s invaliditetom u društvo, jer iza sebe ima gotovo 300 nastupa na različitim scenama, pred uvek oduševljenom publikom. Ta povratna reakcija ljudi koji ostanu dirnuti iskrenošću, pesmom i igrom hora i teatra bila je i glavni pokretač ideje da horsku energiju treba preliti u nešto veće i organizovanije. Tako su učešće u radu novoosnovane organizacije „Ljubav, vera, nada“ prihvatile i druge sekcije: pecaroško-ribarska, folklorna, sportsko-rekreativna, plesna, lutkarska, tamburaška, novinarska, foto, terapijsko jahanje i sekcija za dresuru pasa i mačaka.

Na osnivačkoj skupštini pročitan je i javno izdiskutovan statut nove organizacije, a svaki od 90 prisutnih članova je svaku tačku statuta mogao da potvrdi ili ospori javnim glasanjem. Skupštini je prisustvovao veliki broj dece, osoba s invaliditetom, nekoliko nastavnika iz Škole „Milan Petrović“, nekoliko roditelja i saradnika sekcija. Sastanku je prisustvovala i direktorka Škole mr Slavica Marković koja je pozdravila osnivanje jedne ovakve organizacije i dala joj podršku za budući rad. I Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin je svojim prisustvom i govorom takođe obodrio sve prisutne, podržao rad ove organizacije i pohvalio njen veoma ambiciozan plan i program aktivnosti. On je istakao da je ovakava organizacija bila odavno potrebna, ne samo Novom Sadu, već i Vojvodini i Srbiji. Sastanku je prisustvovalo i nekoliko medijskih kuća koje otpratile stvaranje ove po monogo čemu specifične i posebne NVO.

Predsednik udruženja je Miodrag Blizanac, a na Skupštini su izabrani i predsednik Skupštine, Upravni odbor od 11 i Nadzorni odbor od 5 članova. U narednom periodu Udruženje će predati zahtev za registraciju i dobiće svoj grb i zastavu. Inovacije su da će udruženje Vera, ljubav, nada imati svog duhovnika, svog psihologa i slavu koja će se obeležavati svakog 30. septembra, na praznik po kojem je organizacija i dobila ime - "Vera, Ljubav i Nada".

nvo1.jpgnvo3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nvo.jpgnvo2.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >