Početna arrow Aktuelnosti arrow ISON U PATRIJARŠIJI
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
ISON U PATRIJARŠIJI
Mešoviti inkluzivni hor ISON je 16.marta 2010.godine održao svoj drugi samostalni koncert u Patrijaršiji u Beogradu.

I ove godine sala u Patrijaršiji je bila prepuna i uz gromoglasne aplauze oduševljene publike, hor je izveo numere po čijim izvođenjima je i postao prepoznatljiv. Pesme poput Tebi majko božja, Molitva, Gospodi pomiluj, Ječam žnjela i mnoge druge, zagrejale su sva srca, ali i dlanove.

Na sceni Svečane sale u Patrijaršiji posebno si zasijali učenici: Nikola Jolić recitujući stihove Miroslava Antića, potom Radovan Nedeljkov i Boris Sertić koji su zajednički pomogli da se ulepša pesma Đorđa Balaševića, a podpredsednica hora ISON Andreja Livaja je posebno ponosno upoznala publiku sa istorijatom, dosadašnjim uspesima i budućim planovima ISON-a. Ništa manje nisu sijali ni ostali članovi hora, ali i teatra.

Teatar dobrih vibracija je izveo predstavu Sveti Sava braću miri koju smo premijerno imali prilike da vidimo na ovogodišnjoj školskoj svetosavskoj akademiji. Momci i devojke glumci su naročito nadahnuto izveli predstavu, slobodno možemo reći kao pravi profesionalci. A baš takve pohvale su i dobili.

Koncertu i predstavi je prisustvovao i Njegova svetost Srpski patrijarh g.g. Irinej koji je čitav koncert pažljivo slušao i u svojoj besedi prisutnima istakao da su deca i hor koji je večeras čuo, pravi apostoli duhovnosti. Direktorka naše Škole „Milan Petrović“ Slavica Marković, koja je uvek i svuda najveća podrška svim horskim i teatarskim akcijama, je i ovoga puta bila s nama, da nam bude oslonac i mudra reč ispred svih.

Nakon uspešnog nastupa koji je završio pesmom Ne dirajte mi ravnicu, deca i odrasli su dugo posle prepričavali utiske. A i sad se na svakoj probi pominje kako treba pevati: Znaš, onako... onako nadahnuto kao u Patrijaršiji...

patrijarsija.jpgpatrijarsija1.jpgpatrijarsija2.jpgpatrijarsija3.jpgpatrijarsija4.jpgpatrijarsija5.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >