Početna arrow Aktuelnosti arrow „UČIMO DA ŽIVIMO“ - URADI, SAČUVAJ, POŠALJI
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
„UČIMO DA ŽIVIMO“ - URADI, SAČUVAJ, POŠALJI
U toku projekta "Učimo da živimo zajedno" koji ove godine ima radni naziv "Uradi, sačuvaj, pošalji poruku za budućnost" zajedničkim snagama su škole iz Bukurešta, Baje, Novog Sada doprinele da sve planirano ima pozitivan ishod.

Prva planirana aktivnost "Uradi" desila se u Novom Sadu u ŠOSO "Milan Petrović" u periodu od 3-5.marta.2010. godine. U toku te aktivnosti kroz edukativne igre npr. "Sačuvaj životinju u svom zoo vrtu " ukazano je na neophodnost očuvanja životne sredine i brigu o ugroženim životinjskim vrstama. Isto tako je kroz pesmu i igru učenicima ovih škola pokazano da jezičke barijere nisu smetnje u zajedničkom radu.

Ovaj sastanak u gde je naša obrazovna ustanova bila domaćin je doprineo da se učenici iz Mađarske i Rumunije detaljnije upoznaju sa principima zaštite životne sredine u našem regionu.

Druga faza projekta pod nazivom "Sačuvaj" odvijala se u Baji, Mađarska.

Ovaj projekat je finansijski podržan od strane ACES-a u saradnji sa ERSTE fondacijom, interkulturalnim centrom i organizacijom „VČELI DOM“, a pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

IZVEŠTAJ O PUTOVANJU U BAJU, MAĐARSKA, 4.-6. marta 2010.

I na ovogodišnjem ASES-ovom konkursu za projekat „Do it, save it, send a message for the future“, kolega iz naše škole, Marinko Petković je ŠOSO „Milan Petrović“ uključio kao školu koordinatora, zajedno sa Specijalnom školom iz Baje, Mađarska, i Osnovnom školom „96“ iz Bukurešta, Rumunija.

Aktivnosti projekat su usmerene na razvoj ekološke svesti kroz bavljenje, ove godine, životinjama, onima koje su zajedničke sredinama učesnika, onima koje su ugrožene i onima koje su učesnicima posebno zanimljive.

Posle prve faze projekta, u Novom Sadu od 2. do 4. marta 2010, sledeća faza je realizovana u Baji od 4. do 6. marta 2010. godine. Tim naše škole su činili profesori Dragiša Đukić, Mirča Orza i Dragana Spremić sa učenicima Davidom Likar i Akijom Idrizi.

Nakon upoznavanja škole domaćina i obilaska grada, usledila je glavna aktivnost projekta, kada su učenici na računarima pripremali poruke koje će u trećoj fazi projekta biti poslate u budućnost. Do izražaja su došli kreativnost učenika, ali i poznavanje mogućnosti računara budući da su poruku mogli da kreiraju korištenjem Worda, Power Pointa i svih sadržaja dostupnih preko interneta.

Završna faza projekta pod nazivom "Pošalji poruku u budućnost" desiće se u periodu od 07.do 09.04.2010. u Bušteni, mestu u centralnoj Rumuniji, poznato kao nacionalni park.aces.jpgaces1.jpgaces2.jpgaces3.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >