Početna arrow Aktuelnosti arrow STRUČNJACI ŠKOLE U SEDIŠTU ŠUMADIJE
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
STRUČNJACI ŠKOLE U SEDIŠTU ŠUMADIJE
Stručnjaci iz ŠOSO „Milan Petrović“ 12. i 13.marta 2010. godine održali su seminar „Individualni plan podrške“ u školi za osnovno i profesionalno obrazovanje gluve dece i omladine sa internatom u Kragujevcu.

Ova obrazovna ustanova bavi se decom sve od rođenja do uključivanja u društvenu zajednicu.

Predškolska ustanova kao poseban objekat obuhvata prostorije za rad sa decom do 7 godina starosti, učionicu, dnevni boravak i učionicu za fonetsku ritmiku i reedukaciju psihomotorike.

Osnovna škola predstavlja drugu kariku u vaspitno obrazovnom procesu slušno oštećene dece. Nastava je organizovana kao razredna nastava od 1-4. razreda i razredno-predmetna od 5-8. razreda. Nastavni plan i program relizuju defektolozi-surdopedagozi primenjujući kao dominantan individualni i individualizovani oblik rada. U osnovnoj školi ima 38 učenika raspoređenih u osam razreda sa po jednim odeljenjem i jedno specijalizovano odeljenje koje obuhvata učenike sa multiplim poremećajima.

Srednja stručna škola se odvija kroz trogodišnje školovanje i ima sledeće obrazovne profile: tekstilstvo i kožarstvo, mašinstvo i obrada metala, hemija, nemetali i grafičarstvo, lične usluge ( frizer, manikir-pedikir), poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane (pekari) i četvorogodišnje školovanje za obrazovni profil hemija, nemetali i grafičarstvo.

Internat škole je smešten na trećem spratu, u sklopu škole. Veliki dnevni boravak i osamnaest četvorokrevetnih soba su opremljeni adekvatnim nameštejem i raznovrsnim didaktičkim materjalom.kragujevac3.jpgkragujevac4.jpgkragujevac5.jpgkragujevac2.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >