Početna arrow Aktuelnosti arrow MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE POLITIKE
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE POLITIKE
Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ 15. marta posetila je visoka delegacija iz Ministarstva rada i socijalne zaštite, i tom prilikom se upoznali sa programskim aktivnostima naše obrazovne ustanove i razgovarali o zakonskim aktima iz oblasti obrazovanja, socijalne zaštite i zapošljavanja.

U poseti školi bili su nam rukovodilac Grupe za unapređenje položaja OSI u Sektoru za OSI Ministarstva rada i socijalne politike Zorica Grujevski, savetnik u Sektoru za unapređenje položaja OSI Milena Banović, stručni saradnik u Sektoru za unapređenje položaja OSI Biljana Debeljanović i sekretar Saveza Svetlana Vlahović.

Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom obavlja poslove koji se odnose na primenu nacrta zakona i drugih propisa u oblasti podrške osobama sa invaliditetom, praćenje primenemeđunarodnih konvencija i uporednog zakonodavstva u oblasti podrške osoba sa invaliditetom.

Aktivnosti Sektora usmerene su na praćenje implementacije strateških ciljeva definisanih Strategijom unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, razvoj i podršku alternativnih oblika zaštite osoba sa invaliditetom kako bi se omogućila uspešnija uključenost osoba da invaliditetom socio-ekonomski život Srbije.ministarstvo socijale.jpgministarstvo socijale1.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >