Početna arrow Aktuelnosti arrow U KORAK PROLEĆU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
U KORAK PROLEĆU
Uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za zaštitu životne sredine i Turističke organizacije Grada Novog Sada od 16-20.marta 2010.godine na I spratu SPC “Vojvodina” održano je "Novosadsko proleće".

Manifestaciju, koja je ove godine proslavila jubilarni 20-ti rođendan, a čija je ovogodišnja tema bila „Očuvanje raznolikosti biljnog i životinjskog sveta sa akcentom na zaštitu ugroženih vrsta“, organizovali su AD „Agrocoop“ i Pokret gorana Novog Sada, čiji članovi već 50 godina brinu o zaštiti životne sredine.

Posetioci ovog događaja mogli su u četiri dana da vide izložbu sadnog materijala, sadnica, zelenila i opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno bezbedne hrane, kao i starih zanata, rukotvorina, akvaristike i teraritike, a takođe su mogli da učestvuju i u brojnim predavanjima i interaktivnim radionicama.

Domaćini jedne takve radionice „Cveće na recikliranom papiru“ (17.mart) bili su korisnici Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović“, koji su uz pomoć radnih instruktora pomagali mlađim drugarima iz OŠ „Svetozar Marković Toza“ u stvaranju jedinstvenih umetničkih dela.

Istog dana, u okviru takmičenju u aranžiranju cveća učestvovali su i učenici naše osnovne škole, dok je 19.marta nastupio i inkluzivni školski hor „ISON“.

Kako je 2010. godina od strane Ujedinjenih nacija proglašena godinom biodiverziteta, tako su i organizatori jedan dan na „Novosadskom proleću“ posvetili očuvanju retkih, proređenih ili ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, a iz dana u dan ređali su se Dan cveća, Dan meda, Dan zaštićenih prirodnih dobara i Dan „Još malo pa proleće“.

 prolece.jpgprolece2.jpgprolece10.jpg                                                                                                                                                                                                         prolece3.jpgprolece4.jpgprolece5.jpgprolece6.jpgprolece9.jpgprolece7.jpgprolece8.jpgprolece11.jpgprolece12.jpgprolece14.jpgprolece15.jpgprolece16.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

prolece20.jpgprolece19.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >