Početna arrow Aktuelnosti arrow UMETNOST IZBORA
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
UMETNOST IZBORA
Na Novosadskom sajmu, pod sloganom "Umetnost izbora", u periodu od 04-09.marta 2010. godine održan je 15. međunarodni salon knjiga, 14. međunarodna izložba umetnosti "Art Expo" i 18. međunarodni sajam nameštaja i opreme za enterijere „Ambijenta“, na kojima se predstavilo više od 300 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Sajmove je svečano otvorio pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đuric, istakavši u svom izlaganju, da je upravo umetnost izbora itetkako važna kategorija za razmišljanje o kulturi u Vojvodini koju odlikuje raznolikost kulturnog života.

Salon knjiga je i ove godine okupio stvaraoce iz oblasti književnosti, izdavaštva, obrazovanja i medija. Salon knjiga podstiče direktne susrete izdavača, pisaca, književnih kritičara i publike, susrete i razgovore na teme aktuelne u svetskoj i domaćoj književnosti i promoviše nova izdanja beletristike, popularne, stručne i naučne literature, priručnika, udžbenika i ostalih izdanja za učenje stranih jezika, dečje literature.

U okviru ovog salona u hali Master centra sa svoja tri segmenta predstavila se i škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“. Radni centar i Dnevni boravak sa kreativnim radionicama, dok je srednja škola izložila proizvode nastale u okviru praktične nastave.

Izložba umetnosti "Art Expo" promovisala je veliki broj umetnika likovnih i primenjenih umetnosti, vajara, umetnika različitih umetničkih pravaca i usmerenja, galerija i galerista, udruženja likovnih umetnika, likovnih kolonija, kolekcionara i kolekcionarskih udruženja, umetnika amatera, proizvođača i trgovaca pribora za opremanje slika, stručne literature, časopisa, antikvara i antikviteta.

Ove godine organizovana je tematska izložba kojom će biti prezentovana umetničke akcije „Akorns“ koju su realizovali konceptualna umetnica Yoko Ono i frontmen „Bitlsa“ Džon Lenon po nazivom „Yoko Ono, Džon Lenon, Tito - jedna konceptualna akcija“, kao i međunarodnog simpozijuma "Umetnost na kraju decenije - centralnoevropske destinacije - podunavske zemlje“.

Izložba "Ambijenta" je bila izuzetno dobra prilika za predstavljanje drugačijeg pristupa promociji nameštaja, proizvođača, uređenja enterijera i prostornih rešenja u kombinaciji s izloženim nameštajem, kao i kreativnog i estetskog u svakodnevnom okruženju.

Sledeća manifestacija koja će se održati od 22. do 25. aprila na Novosadskom sajmu je 5. međunarodni sajam motocikala, bicikala i prateće opreme MOTO BIKE EXPO -NOVI SAD.sajam.jpgsajam1.jpgsajam5.jpg sajam3.jpgsajam2.jpgsajam4.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >