Početna arrow Aktuelnosti arrow „RANA DETEKCIJA I INTERVENCIJA U RADU SA DECOM SA AUTIZMOM“
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
„RANA DETEKCIJA I INTERVENCIJA U RADU SA DECOM SA AUTIZMOM“
U okviru Centra za kontinuiranu edukaciju u zdravstvu na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, 19.02.2010.godine održan je edukativni kurs „Rana detekcija i intervencija u radu sa decom sa autizmom“.

Program rada predviđao je šest sati aktivnog rada (predavanja, prikazi, diskusija), kao i ulazni i izlazni test. U realizaciji ovog programa učestvovalo je šest predavača i to: prof.dr Špela Golubović i prof. dr Dragan Mitrović sa Medicinskog fakulteta, Novi Sad, prof. dr Nenad Glumbić i doc dr. Branislav Brojčin sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Beograd, i mr Daniela Tamaš i Dragana Pašćan , defektolozi iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje “ Milan Petrović“ Novi Sad.

U okviru izlaganja stručnjaka obrađena je problamatika vezana za osnove nastanka autizma, kliničku sliku i dijagnostiku, specifičnosti u razvoju i funkcionisanju i razvoju ove dece a ponuđeni su i primeri mogućih terapeutskih intervencija.

Seminaru je prisustvovalo 30 polaznika od kojih su većinu činili pedijatri iz primarne zdravstvene zaštite.

Svi prisutni su se izjasnili da će im stečena znanja koristiti u praksi i u budućem radu i iskazali potrebu da se sličan kurs ponovi.

Sugestije su se odnosile na neophodnost izrade vodiča (za pedijatre) za rad sa decom sa autizmom. Takođe je istaknuta neophodnost detaljnije obrade svih tema i posvećivanje više vremena svakoj od započetih tema kako bi se pedijatri što bolje upoznali sa ovom problematikom.Primedbi na održani kurs nije bilo.

edukacija.jpgedukacija1.jpgedukacija2.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >