Početna arrow Aktuelnosti arrow “PUTOKAZI” KA OBRAZOVANJU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
“PUTOKAZI” KA OBRAZOVANJU
Šesti međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi" održan je od 18. do 20. februara na Novosadskom sajmu, a posetiocima se u tri dana predstavilo više od 60 izlagača iz naše zemlje, Grčke, Mađarske i Italije.

Republički ministar prosvete Žarko Obradović otvarajući sajamsku priredbu je izjavio, da budući ekonomski razvoj Srbije nije moguć bez kvalitetnog obrazovanja, za šta su, prema njegovim rečima, neophodna i veća finansijska ulaganja u tu oblast.

Obradović je još dodao da "Put u Evropu nije moguć bez kvalitetnog, modernog i efikasnog sistema obrazovanja i toga je Srbija svesna kao i druge zemlje u svetu".

Posetioci ove manifestacije mogli su da se upoznaju sa programima državnih i privatnih univerziteta i fakulteta, visoke, srednje i osnovne škole, akademije, naučno stručne ustanove, studentska udruženja, informativni centri, omladinske zadruge, škole stranih jezika, auto škole, agencije za obuku i obrazovanje zaposlenih, izdavačke kuće, zavodi...

U bogatom programu posvećenom stručnoj publici, u Kongresnom centru “Master”, 19.marta predstavila se naša obrazovna ustanova. Uvodnu reč na temu “Inovacije u nastavi za decu sa posebnim potrebama” imala je direktor škole Slavica Marković, a nakon projekcije filma “primena asistivnih tehnologija u radu sa decom sa smetnjama u razvoju u ŠOSO “Milan Petrović”, na ovu temu pričali su:

Snežana Nikolić - “Taktilna vežbanka”

Vojislava Đurđević - “Logedska podrška deci u inkluzivnom obrazovanju”

Srđan Lukić - “Mogućnosti primene interaktivne table u radu sa decom sa smetnjama u razvoju”

Mirjana Lazor - “Učenje na daljinu - Školski Internet portal - Milanče”

Sajam "Putokazi" se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Grada Novog Sada - Gradske uprave za obrazovanje.

Naredne manifestacije na Novosadskom sajmu, na kojima će učestvovati i ŠOSO “Milan Petrović”,  posvećene su umetnosti i dizajnu, a održaće se od 4. do 9. marta. Reč je o 19. međunarodnoj izložbi nameštaja, dizajna i opreme za enterijere "Ambijenta", 16. međunarodnom salonu knjiga i 15. izložbi umetnosti "Art ekspo".

putokaz.jpgputokaz3.jpgputokaz6.jpgputokaz1.jpgputokaz2.jpgputokaz4.jpgputokaz5.jpg putokaz7.jpg

putokaz9.jpgputokaz10.jpgputokaz11.jpgputokaz8.jpgputokaz12.jpg putokaz13.jpgputokaz14.jpgputokaz15.jpg
 
< Prethodno   Sledeće >