Početna arrow Aktuelnosti arrow Per.Art vam predstavlja “Nešto lepo u tebi 2005-2010"
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Per.Art vam predstavlja “Nešto lepo u tebi 2005-2010"
U Galeriji Matice srpske u petak, 05.02.2010. godine u 19.00 časova biće otvorena izložba likovnih radova “Nešto lepo u tebi 2005-2010”, kojom će se organizacija Per.Art svim zainteresovanim predstaviti u okviru programa Umetnost i inkluzija.

Retrospektivna izložba “Nešto lepo u tebi” predstaviće izbor radova sa izložbi Prepisivanje teksta, Likovi, Trešnja Lovor Lešnik Zova Dud i Veoma važna osoba, nastalih u periodu od 2005. do 2010. godine. Ovom prilikom organizacija Per.Art će izložiti i ambijentalnu instalaciju, koja je bila integralni deo predstave “Potraži me”, kako bismo što potpunije predstavili likovno stvaralaštvo članova i članica ove grupe.

perart.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Program Umetnost i inkluzija postoji od 1999. godine. Osnovni ciljevi programa su stvaranje uslova za neposrednu saradnju osoba sa intelektualnom ometenošću i profesionalnih umetnika iz oblasti likovne, plesne i pozorišne umetnosti, kao i javno predstavljanje rezultata ove saradnje - predstava, izložbi i kratkih književnih formi - ravnopravno sa drugim aktuelnim umetničkim projektima na domaćoj i međunarodnoj umetničkoj sceni.

perart1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tokom prethodnih godina kroz različite cikluse umetničkih i istraživačkih radionica naši članovi i članice su zajedno sa afirmisanim umetnicima i umetnicama proučavali savremena i tradicionalna likovna izražajna sredstva i forme i razvijali sopstveni likovni izraz.

Ovom izložbom želimo da istaknemo značaj i višegodišnje prisustvo osoba sa intelektualnom ometenošću na domaćoj savremenoj likovnoj sceni kako bi time doprineli daljoj afirmaciji ove populacije putem njihovog stvaralačkog rada, nastavljajući razvoj inkluzije u oblasti kulture u našem društvu.

Izložbeni radovi: Jelene Stefanovske, Natalije Vladisavljević, Snežane Bulatović, Marine Sremački, Beate Perge, Marijane Šugić, Gorana Gostojića, Dejana Šuljana, Vuka Vukovića, Marka Bašice, Bojane Stojanović i Mihajla Petrovića

Voditeljke radionica: Nataša Murge Savić - vizuelna umetnica, Dragana B. Stevanović - vizuelna umetnica, Tatjana Tucić - pozorišna pedagoškinja

Stručna saradnica: Dragana Galović - defektolog

Direktor programa „Umetnost i inkluzija” : Saša Asentić - performer i kulturni radnik

perart2.jpgperart4.jpgperart3.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izložba će biti otvorena do 20.februara 2010.godine. Partneri organizaciji Per.Art u realizaciji retrospektivne izložbe su Galerija Matice srpske i ŠOSO “Milan Petrović”.

 
< Prethodno   Sledeće >