Početna arrow Aktuelnosti arrow Širi se zdravstvena mreža centara jugoistočne evrope
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Širi se zdravstvena mreža centara jugoistočne evrope
U organizaciji Mreže za zdravlje jugoistočne Evrope 22.01.2010. godine u Beogradu predstavljen je projekat „Postizanje socijalne kohezije preusmeravanjem brige o deci sa smetnjama u razvoju od institucija za trajni smeštaj ka zajednici“.

Cilj sastanka je da se učesnici upoznaju sa projektom kojim se u okviru zdravstvene mreže zemalja regiona jugoistočne Evrope planira podrška razvijanju službi za brigu o deci ometenoj u razvoju u okviru porodica i službi u zajednici.

Sastanak je otvorila Veronika Išpanović, regionalni koordinator Projekta i Elizabet Paunović, nacionalni koordinator mreže za zdravlj JiE za Srbiju. O novinama usmerenim na kreiranje predpostavki za brigu o deci sa smetnjama u razvoju u zajednici govorili su: Tinde Kovač Cerović, Ministarstvo prosvete, Periša Simonović, Ministarstvo zdravlja i Jasmina Ivanović, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku.

Modele dobre prakse predstavili su:

- Nenad Rudić, nacionalni koordinator Projekta, Institut za mentalno zdravlje Beograd, „Od Komisije za razvrstavanje do Komisije za procenu potreba“

- Dobrila Grujić, Republički centar za hraniteljstvo, „Hraniteljstvo za decu sa smetnjama u razvoju“

- Marija Petrović, Centar za preavo deteta „Deci je mesto u porodici“

- Slavica Marković, ŠOSO „Milan Petrović“ Novi Sad, „Specijalna škola kao resursni centar“

zdravstvo1.jpgzdravstvo2.jpgzdravstvo3.jpgzdravstvo.jpg 

 
< Prethodno   Sledeće >