Početna arrow Aktuelnosti arrow Održan okrugli sto "Zapošljavanje osoba sa invaliditetom"
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Održan okrugli sto "Zapošljavanje osoba sa invaliditetom"
Unija poslodavaca Srbije i Međunarodna organizacija rada organizovala je 18.01.2010. godine u Skupštini grada Novog sada okrugli sto na temu ''Zapošljavanje osoba sa invaliditetom''.

Cilj ovog okruglog stola je bio da okupi predstavnike poslodavaca i njihovih članova , predstavnike Ministarstava i Sekreterijata nadležnih za sprovođenje pozitivnih propisa o osobama sa invaliditetom, Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavnike sindikata, lokalnih vlasti i DPO/NVO da bi se diskutovalo o novom zakonu, raspoloživim uslugama za poslodavce i mogućnostima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Skup je pozdravio predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Aleksandar Jovanović, Jasmina Stanić ispred Pokrajinskog sekreterijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Slavko Novaković predsednik Unije poslodavaca Srbije, poslodavci Vojvodine, Nataša Zavođa, direktor Sektora za pravne poslove i socijalni dijalog Unije poslodavaca Srbije.

Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanje osoba sa invaliditetom sa akcentom na Pravilnik o proceni radne sposobnosti je predstavila Sanja Gavranović, samostalni savetnik za zapošljavanje Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Ispred Nacionalne službe za zapošljavanje govorili su Miodrag Dražić, načelnik Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i kreiranju karijere i Bora Pavlović, savetnik za rad sa osobama sa invaliditetom Južnobačkog okruga. Ispred Pokrajinske službe za zapošljavanje govorila je Nevena Živković, Milica Ružičić - Novaković je govorila ispred nevladinog sektora, dok je Tanja Stojšić-Petković predstavila aktivnosti na radnoj rehabilitaciji Doma za decu i omladinu, Veternik.

Direktor ŠOSO „Milan Petrović“ Slavica Marković je predstavila Radni centar Škole, Uslužni centar za podršku zapošljavanju i Edukativni centar Škole.

unija1.jpgunija2.jpg 

 
< Prethodno   Sledeće >