Početna arrow Aktuelnosti arrow "Ja to mogu" - radno angažovanje osoba sa autizmom
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
"Ja to mogu" - radno angažovanje osoba sa autizmom
Organizaciona jedinica za tretman osoba sa autizmom u okviro ŠOSO “Milan Petrović” u toku naredna tri meseca u Edukativnom kampu na Čeneju sprovešće projekat ”Ja to mogu”.

Dinamikom aktivnosti je predviđeno da 9 korisnika sa dva asistenta odlaze na Čenej svaki drugi vikend u trajanju od tri meseca.

Korisnici će uz podršku asistenata tokom vikenda obavljati aktivnosti predviđene projektom, a to su upoznavanje sa elementima procesa prerade i trajnog pakovanja voća i povrća i dobijanje gotovog proizvoda bez aditiva i vestačkih dodataka. Cilj projekta je povećanje mogućnosti formiranja Servisa za zapošljavanje uz podršku za osobe sa autizmom u Novom Sadu.

Povećavanje mogućnosti zapošljavanja uz podršku za osobe sa autizmom ostvarićemo i informisanjem poslodavaca o njihovim pravim mogućnostima i beneficijama koje postižu zapošljavanjem osoba sa invaliditetom, kao i informisanjem javnosti i direktnim upoznavanjem sa pravim mogućnostima osoba sa autizmom putem plasmana njihovih proizvoda na tržištu. Učešćem u radnom procesu uticaćemo na razvijanje pozitivne slike o sebi, jačanje socijalnog aspekta ličnosti jačanje samopouzdanja, i osećaja korisnosti kod osoba sa autizmom. Ovakvim programima pružamo podršku ne samo osobama sa autizmom već i njihovim porodicama.

 
< Prethodno   Sledeće >