Početna arrow Aktuelnosti arrow Samostalni život uz podršku za osobe sa invaliditetom
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Samostalni život uz podršku za osobe sa invaliditetom
Informarivno edukativna tribina na temu „Samostalni život uz podršku za osobe sa invaliditetom“ održana je 16.12.2009. godine u prostorijama ŠOSO „Milan Petrović“. Organizatori tribine su bili Savez organizacija za pomoć osobama ometenim u razvoju (SOPOR) i ŠOSO „Milan Petrović“ uz podršku Grada Novog Sada.

Uvodnu reč su imale: Mira Gašić, predsednica SOPOR – a, prof. dr Sanja Stojanović, član gradskog veća zadužena za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci i mr Slavica Marković direktor ŠOSO „Milan Petrović“.

Nakon uvodne reči, projektovan je film „Kućne zajednice“ produkcijske kuće „Mifos“.

U nastavku tribine predstavljeni su dosadašnji rezultati Servisa za podršku samostalnom stanovanju u okviru ŠOSO „Milan Petrović“. Predstavljeno je pet projekata koji se realizuju sa ciljem pripreme za samostalni život uz podršku, prevencije institucionalizacije i deinstitucionalizacije. Projekte su uz video prikaze prezentovale: mr Daniela Tamaš, Snežana Nikolić, Slavica Gajić i Mirjana Lazor. Prisutni su imali prilike i da se upoznaju sa korisnicima projekata i da čuju njihove utiske o programu u koji su uključeni.

Na kraju tribine mr Slavica Marković je predstavila fondaciju „Milan Petrović“, nakon čega je otvorena diskusija. Roditelji su imali priliku da postave pitanja vezana za detalje Programa samostalni život uz podršku, da iznesu svoje utiske, očekivanja i predloge.

Prema izjavama roditelja, generalni zaključak je da je razvijanje i primena Programa samostalni život uz podršku neophodno, kao i obezbeđivanje njegove trajnosti, a da je tribina bila izuzetno korisna i uspešna.

samostalan zivot.jpgsamostalan zivot1.jpgsamostalan zivot2.jpg 

 

 

 
< Prethodno   Sledeće >