Početna arrow Aktuelnosti arrow Projekat sa likovnim departmanom Akademije umetnosti
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Projekat sa likovnim departmanom Akademije umetnosti

Projekat Akademije umetnosti u Novom Sadu “Umetničko stvaralaštvo kao način inkluzije; Inkluzija kroz kreativno izražavanje -  likovne umetnosti” realizovan je tokom oktobra i novembra 2017.

U projektu su učestvovali  naši učenici i korisnici: Anamaria, Jelena, Brankica, Marko, Vir,  jer su tokom školovanja pokazali veliku potrebu i posvećenost likovnom izražavanju, a nekima od njih je likovni izraz najrečitiji i prvenstveni vid komunikacije. Sa velikim entuzijazmom su krajem oktobra 2017. započeli druženje sa studentima i nastavnicima likovnog odseka Akademije umetnosti, najpre u školi, a u drugoj fazi projekta, Akademija je obezbedila i raznolik slikarski materijal kako bi se naši učenici upoznali sa slikarskim tehnikama i različitim mogućnostima izražavanja koje ovi materijali omogućavaju.

Samostalno ili uz asistenciju studenata i nastavnika ostvareni su i prvi likovni radovi koji će kao i sam proces rada i interakcija među polaznicima i studentima biti predmet analize u cilju kreiranja studijskog programa koji bi omogućio kvalitetniju obrazovnu i kulturnu inkluziju mladih stvaralaca.

Izložba odabranih radova ostvarenih tokom projekta će biti postavljena u Galeriji ŠOSO „Milan Petrović“ na Novom naselju.  A neki od radova će poslužiti i kao ilustracija za novogodišnje čestitke.

anamarija1.jpg

marko-1.jpg

 

 
< Prethodno   Sledeće >