Početna arrow Aktuelnosti arrow Letnji kamp – kamp životnih veština
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Letnji kamp – kamp životnih veština

Projekat „Letnji kamp - kamp životnih veština“ treću godinu za redom započeo je svoje putovanje. Nastao je kao proizvod saradnje i partnerstva udruženja Centar za edukativno – kreativni razvoj omladine (CEKRO) i naše škole. Posebno smo ponosni jer je ovo prva godina da je projekat podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu, finansijskim planom za Lokalni akcioni plan za 2017. godinu.

Program „Letnjeg kamp – kampa životnih veština“ podeljen je u dve faze, prva je sprovedena u intervalu od 03.07. do 17.07.2017. godine, u okviru objekta ŠOSO „Milan Petrović“ Edukativni kamp Čenej. U Letnjem kampu učestvovalo je 30 mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih sa invaliditetom, 3 volonterke i projektni tim sastavljen iz tri (3) člana/ice CEKRO-a, koji su ujedno i defektolozi u Dnevnom boravku. Podeljeni u dve grupe (I grupa: 03. -10. jula, 17 učesnika/ca; II grupa: 10. -17. jula, 13 učesnika/ca) učesnici/e prošli su intenzivnu obuku iz oblasti životnih i socijalnih veština, uz elemente sportsko – rekreativnih aktivnosti, edukativne i kreativne radionice, organizovano slobodno vreme i dr. 

Program je kreiran u skladu sa procenom stepena podrške učesnika/ca i usmeren je na razvijanje i stabilizaciju adaptivnog nivoa funkcionisanja i postizanja što većeg stepena samostalnosti. Svi učesnici/ce u projektu uključeni/e su u aktivnosti koje imaju uticaj na razvoj veština značajnih za adekvatno funkcionisanje u svakodnevnom životu.

Poseban značaj imale su aktivnosti vezane za unapređenje kvaliteta socijalnih interakcija. Aktivnosti su imale za cilj da se učvrste postojeća i razviju osnova za nova prijateljstva, utiču na osećaj pripadnosti, timski duh i zajedništvo. Kvalitetno organizovano slobodno vreme i raznovrsne aktivnosti doprinele su višem stepenu motivacije, proširivanju spektra interesovanja, posticanja kreativnosti i stvaralačkog rada.

Posebna pažnja poklonjena je saradnji sa lokalnom zajednicom. Pored tradicionalno divnog odnosa sa zaposlenima na "Salašu 137", posetili smo i "Mitin" i "Banetov salaš" i sprijateljili se sa članovima čenejskog aerokluba.

Ogromnu zahvalnost dugujemo našem dragom kolegi i prijatelju Zoranu Otiću za neumornu podršku tokom čitavog Kampa, kao i Elviri Čanadi, koja je "Letnjem kampu" i učesnicima/ama donirala bazen, kao i brojnim gostima, prijateljima, kolegama, koji su iskazali interesovanje za našu malu zajednicu :-)

Druga faza projekta, traje do 22. oktobra, u ovom periodu realizovaće se tri (3)radionice na temuživotnih i socijalnihveština, dok će kraj proejkta biti obeleženprezentacijomrealizovanog programa i druženjem učesnika/ca i volonterki.

Uživajte u fotografijama!

leto 2017 4.jpg

 

leto 2017 3.jpg

 

leto 2017 2.jpg

 

leto 2017 1.jpg
 
< Prethodno   Sledeće >