Početna arrow Aktuelnosti arrow OBELEŽAVANJE DANA OSOBA SA INVALIDITETOM
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
OBELEŽAVANJE DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

Povodom obeležavanja međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, početkom decembra, održan je prigodan program u osnovnoj školi. 

Organizator je bio naš saradnik, Robert Gomboš, uz svesrdnu pomoć kolega iz škole. U programu su učestvovali osnovci, učenici iz doma učenika srednje škole i dnevnog boravka sa Klise - oko 30-tak korisnika u kolicima. Naravno tu su bili i korisnici dnevnog boravkaiz  Jevrejska 17 i  roditelji koji su aktivno učestvovali u stvaranju programa.

Priredba je započela specijalnom koreografijom bečkog valcera koja se uvežbavala od početka školske sezone, u kojima su učestvovali i nastavnici i roditelji. 

Marina I Neša iz dnevnog boravka sa Klise su pozdravili goste sa recitujući pesme o Novom Sadu i Plavi čuperak. Nakon toga je predstavljen uređaj “Tobi” koji naš korisnik Borko koristi za pisanje. Nakon toga je prikazan kompjuterski rad Bojana Marića koji je napravio prezentaciju o svojoj drugarici Jeleni, koja ima spretne ruke i pravi origami figurice.

Srednjoškolci, plesači takmičari, su prikazali svoju takmičarsku koreografiju s kojim su nastupali na brojnim manifestacijama širom Vojvodine. Prikazan je i film Marine Obradović “ Kad bih mogla da biram”. 

Na kraju, kao iznenađenje, članovi plesnog kluba “ Euronomea” odigrali su prelep bečki valcer.

Zahvaljujemo se svima koji su svesrdno pomogli da ova manifestacija bude uspešna. Računamo da ćemo i sledeće godine napraviti sličnu manifestaciju, sa novim dostignućima.

 

dan osoba sa invaliditetom 2016.jpg
 
< Prethodno   Sledeće >