Početna arrow Aktuelnosti arrow AKADEMIJA ZA PRIRODU
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
AKADEMIJA ZA PRIRODU

WWF, Svetski fond za prirodu, pokrenuo je prvi ciklus programa „WWF Akademija za prirodu“. Ovaj deo programa odvijao se u Istraživačkoj stanici „Petnica“, od 18. do 22. oktobra. 

Akademija, koja je deo WWF-ovog projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude", bila je osmišljena tako da nastavnici i učenici iz deset osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije nauče kako da žive na održiv način i aktivno i kreativno zaštite prirodu. Tom prilikom učesnici su postali i ambasadori po jednog od pet zaštićenih područja obuhvaćenih projektom. 

Polaznici Akademije će tokom čitave školske godine zajedno sa upravljačima zaštićenih područja, odnosno Nacionalnim parkom „Fruška gora", Nacionalnim parkom  „Đerdap" i Nacionalnim parkom „Tara", Specijalnim rezervatom prirode „Gornje Podunavlje" i Predelom izuzetnih odlika „Avala", raditi na promociji prirodnih i kulturnih vrednosti ovih područja.

Na ovom zanimljivom i poučnom skupu našu školu predstavljali su učenik osmog razreda Slaven Jerković i nastavnik srpskog jezika Mirko Stančetić.  

akademija za prirodu 2016.jpg

 

akademija za prirodu 2016 1.jpg

 

 
< Prethodno   Sledeće >