Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

AKADEMIJA ZA PRIRODU

WWF, Svetski fond za prirodu, pokrenuo je prvi ciklus programa „WWF Akademija za prirodu“. Ovaj deo programa odvijao se u Istraživačkoj stanici „Petnica“, od 18. do 22. oktobra. 

Akademija, koja je deo WWF-ovog projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude", bila je osmišljena tako da nastavnici i učenici iz deset osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije nauče kako da žive na održiv način i aktivno i kreativno zaštite prirodu. Tom prilikom učesnici su postali i ambasadori po jednog od pet zaštićenih područja obuhvaćenih projektom. 

Polaznici Akademije će tokom čitave školske godine zajedno sa upravljačima zaštićenih područja, odnosno Nacionalnim parkom „Fruška gora", Nacionalnim parkom  „Đerdap" i Nacionalnim parkom „Tara", Specijalnim rezervatom prirode „Gornje Podunavlje" i Predelom izuzetnih odlika „Avala", raditi na promociji prirodnih i kulturnih vrednosti ovih područja.

Na ovom zanimljivom i poučnom skupu našu školu predstavljali su učenik osmog razreda Slaven Jerković i nastavnik srpskog jezika Mirko Stančetić.  

akademija za prirodu 2016.jpg

 

akademija za prirodu 2016 1.jpg

 

 
< Prethodno   Sledeće >