Početna arrow Aktuelnosti arrow XIX DEČIJA LIKOVNA KOLONIJA
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
XIX DEČIJA LIKOVNA KOLONIJA

Protekle nedelje, u našoj osnovnoj školi, održana je 19. dečja likovna kolonija „Između dva mosta“. Na sada već tradicionalnu manifestaciju,  ove godine odazvalo se 14 osnovnih škola iz Novog Sada i Vojvojdine.

Okvirne teme  bile su : „Kad kiša završi svoju priču, u šumi pečurke nam niču“, „99 luftbalona“i „ Šumski požar“. Korišćene su razne tehnike i materijali, a Kolonija je protekla veoma uspešno . Ssvi učesnici - učenici i nastavnici, ostavili su svoj potpis sa kratkom porukom za druga ili crtež na zajedničkom plakatu „ Paleta za druga“ koji će biti izložen u školi  i objavljen u Bitenu đačkog parlamenta .

Po dolasku učesnici su imali priliku da pogledaju postavku radova sa prošlogodišnje kolonije „Između dva mosta“. Ovogodišnju koloniju otvorio je  akademski slikar  Dimitrije Kolarević  doskorašnji prosvetni savetnik za likovnu kulturu u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Reči dobrodošlice uputila je  direktorka škole, Slavica Marković. Uspešan rad i lepo druženje poželeo nam je dugogodišnji  donator i prijatelj kolonije Dragan Petrović - D.O.O. „Vageli“. 

Radnu atmosferu 19. dečje likovne kolonije zabeležila je Novosadska televizija. Našu školu su predstavljali učenici iz 4-og, 6-og i 8-og razreda : Šijačić P; Popov D; Jerković S; Vučenov D; Vučenov J; Šaćiri LJ; Pućoli LJ; Bjekić R. i Krasnići M.

Dežurni nastavnici Komazec N; Šarić R; Popović T; Božin S; Vilić J; i Miljković M. svoje obaveze su u potpunosti izvršili tako da je Kolonoja protekla u prijatnom , stvaralačkom duhu a u tome su im svesrdno pomogle i vredne kuvarice koje su pripremile posluženje za sve učesnike.

Koloniju je finansijski podržao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

decija kolonija 2016.jpg

 

decija kolonija 2016 2.jpgdecija kolonija 2016 1.jpg

 

 
< Prethodno   Sledeće >