Početna arrow Aktuelnosti arrow Veliko priznanje za „Milanče“
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Veliko priznanje za „Milanče“

Veliko priznanje stiglo je prošlog meseca u školu. Naš portal za učenje na daljinu „Milanče“ je proglašen za jedan od stotinak najboljih svetskih primera dobre prakse u oblasti inkluzivnog obrazovanja i korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija.

Projekat smo predstavili u Beču, na konferenciji Zirou projekta (Zero Project) koja je održana u kompleksu zgrada Ujedinjenih nacija i na kojoj se okupilo više od  500 delegata i govornika iz preko 70 zemalja sa svih kontinenata.

Cilj Zirou projekta, koji organizuje Esl fondacija u saradnji sa Organizacijom Ujedinjenih nacija, jeste da doprinese kreiranju sveta bez barijera, u skladu sa Dekleracijom Ujedinjenih nacija o pravima osoba sa invaliditetom.

Svake godine tema konferencije se menja, a ove godine, mreža stručnjaka okupljenih oko Projekta nominovala je inovativna rešenja u vezi sa inkluzivnim obrazovanjem i informaciono-komunikacionim tehnologijama u oblasti obrazovanja i odabrala najbolje svetske primere, za koje je smatrala da ih treba posebno predstaviti na konferenciji.

Konferencija Zirou projekta bila je izvanredna prilika za sve učesnike da razgovaraju o svojim projektima, razmene iskustva, ali i da se promovišu inovativne načine obrazovanja.

fotografija sa konferencije bec.jpg

 

fotografija sa konferencije bec 1.jpg

 

 
< Prethodno   Sledeće >