Početna arrow Edukacije arrow Poseta prijatelja iz Biele
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Poseta prijatelja iz Biele

29. i 30 10. u okviru višegodišnjeg projekta „Mostovi solidarnosti“ školu su posetili aktivisti asocijacije Piccolo Fiore iz italijanskog grada Biela u Pijemontu koji se bave volonterskim radom i podrškom osobama sa invaliditetom. Masimo Ramela, Masimo Kjavarino i Andrea Lampo su doneli i darove za naše učenike koje su im namenili njihovi sugrađani, a posebno su obradovali našu maturantkinju iz Svilajnca, Jelenu Kračunović koja je dobila nova kolica.

 

ored naših objekata: osnovne, srednje škole, edukativnog kampa na Čeneju, kućne zajednice, vile na Tatarskom brdu, gosti su obišli i druge institucije u gradu koje se bave socijalnom zaštitom u gradu - SOS Dečje selo i novoosnovani Centar za hraniteljstvo, naše socijalne partnere firmu Vageli doo koja već petnaest godina zapošljava naše svršene učenike, kancelariju Karitasa u Novom Sadu.

O iskustvima u organizovanju volonterskog rada i  mogućnostima saradnje razgovaralo se u  Gradskoj kući sa čelnicima Grada zaduženim za dečju i socijalnu zaštitu profesorom dr Nikolom Ćirovićem i načelnikom Nebojšom Krezovićem. Iznenađenje za goste koji se aktivno pripremaju za Specijanu olimpijadu koja će se 2017. održati u njihovom gradu je bio obilazak sportskog centra FK Vojvodina - „Vujadin Boškov“ o čemu su izvestile i Večernje novosti“. Sa nestrpljenjem očekujemo sledeći susret.

jel.jpg

karitas.jpg
prijem.jpg
voj.jpg

 

 
< Prethodno   Sledeće >