Početna arrow Aktuelnosti
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Aktuelnosti
SAJAM SOCIJALNIH USLUGA
Wednesday, 09 November 2016

U organizaciji Centra za ekonomska istraživanja iz Beograda, a u kordinaciji sa Komorom socijalne zaštite Republike Srbije i Centrom za socijalni rad grada Beograda, 02.11.2016.godine u hotelu Crowne Plaza realizovan je Sajam socijalnih usluga.

Ovaj skup je prevashodno bio namenjen korisnicima usluga socijalne zaštite, roditeljima, porodicama, stručnjacima iz oblasti socijalne zaštite, ali i drugim stručnjacima koji žele da unaprede svoja znaja.

Detaljnije...
 
SARADNJA SA INSTITUCIJAMA U REGIONU
Tuesday, 01 November 2016

Povezivanje institucija iz regiona predstavljaja nezamenljiv, dragoceni oblik saradnje i jedan je od osnovnih uslova za dalji napredak bilo koje institucije.

Zbog toga je veoma značajno što smo se protekle nedelje, u Trstu, sastali sa predstavnicima različitih institucija koji rade sa osobama sa invaliditetom, kako bi se dogovorili o saradnji na novim projektima. 

Detaljnije...
 
“OMLADINSKE NOVINE” O NAŠIM KORISNICIMA
Monday, 31 October 2016

“Omladinske novine” su u svom oktobarskom broju objavile tekst o korisnicima našeg Radnog centra, koji učestvuju u pozorišnoj predstavi „Prazan glas“, u produkciji organizacije Per.Art.

Pročitajte ga!

 
IGRE BEZ GRANICA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM - „ZAJEDNO U SPORTU 2016“
Monday, 31 October 2016

U Žablju su i ove godine, treći put za redom, održane Igre bez granica za osobe sa invaliditetom, u organizaciji udruženja „Altruist“.

Našu školu su predstavljali osnovci: Melisa Krasnići, Jasmina Vučenović, Aleksandar Nikolić i Radivoj Bjekić, a ekipu su vodili nastavnici Maja Pulisak i Saša Sekulović.

Pored njih, takmicio se i tim Dnevnog boravka iz Jevrejske 17. Oni su, konkurenciji deset timova, osvojili trece mesto. 

Detaljnije...
 
AKADEMIJA ZA PRIRODU
Monday, 31 October 2016

WWF, Svetski fond za prirodu, pokrenuo je prvi ciklus programa „WWF Akademija za prirodu“. Ovaj deo programa odvijao se u Istraživačkoj stanici „Petnica“, od 18. do 22. oktobra. 

Akademija, koja je deo WWF-ovog projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude", bila je osmišljena tako da nastavnici i učenici iz deset osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije nauče kako da žive na održiv način i aktivno i kreativno zaštite prirodu. Tom prilikom učesnici su postali i ambasadori po jednog od pet zaštićenih područja obuhvaćenih projektom. 

Detaljnije...
 
POSETA MANASTIRU GRNČARICA, KOPORIN I POKAJNICA
Monday, 31 October 2016

Sredinom oktobra posetili smo manastire Grnčarica, Koporin i Pokajnica, kao i samoukog umetnika - graditelja maketa objekata od svetskog značaja, Branka Radunkovića. Na izlet su išli polaznici Doma Veternik, učenici naše srednje škole  i njihovi nastavnici.

Prvo smo posetili manastir  Grnčarica, ženski manastir SPC Eparhije Šumadijske, posvećen Sv. Nikoli. Manastir se nalazi u selu Prnjavor, udaljenom oko 10 km od Batočine i oko 15 od Kragujevca. Manastir je nepokretno kulturno dobro i spomenik kulture. 

U blizini manastira, na oko 100 m udaljenom imanju, sadašnji svoj dom, pronašao je slavonsko – srpski samouki umetnik, jedinstven u svetu, po svom neumornom stvaralaštvu, volji, dobročinstvu, ali i bolu i trpljenju, Branko Radunković i njegova supruga Jovanka. 

Detaljnije...
 
DRUŽENJE U SENTI
Wednesday, 19 October 2016

Svake godine u oktobru, u osnovnoj školi „Turzo Lajoš“,  u Senti, održava se literarna i likovna manifestacija specijalnih škola. Događaj je inkluzivnog karaktera, a u programu učestvuju većinom osnovci iz brojnih škola iz Vojvodine, kao i korisnici  dnevnih boravaka i drugi gosti.

 

Detaljnije...
 
DANICA I MARINA NA NOVOSADSKOM MARATONU
Monday, 17 October 2016

Jučerašnji Novosadski maraton, naše Danica Radović i Marina Obradović pamtiće zauvek.

Mada obe koriste kolica, one su juče učestvovale u 24. maratonu koji je trčan ulicama Novog Sada i okoline. Zahvaljujući dobroj volji i trudu naših prijatelja okupljenih oko projekta Trčimo zajedno, njih dve su u specijalnim kolicima bile među onima koji su juče trku započeli i završili. 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 57 - 64 of 850