Početna arrow Projekti
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?
Projekti
MEDIJI O KONFERENCIJI ZA RODITELJE

U današnjem izdanju novosadskog lista "Dnevnik" objavljen je tekst novinarke Danice Devečerski o Konferenciji za roditelje.

Prenosimo njegovu integralnu verziju: 

Pionirski koraci stanovanja uz podršku osoba s intelektualnom ometenošću i autizmom

                          Odgovor na pitanje šta će biti s mojim detetom posle mene

Posle skoro jedne decenije borbe s nepoverenjem, predrasudama, zakonskim ograničenjima i još mnogo toga u pionirskoj borbi da osobama s intelektualnom ometenošću i autizmom obezbede siguran i stabilan model života van porodice ili specijalizovane institucije stručnjaci iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu uspeli su da danas u sedam stambenih jedinica podržavaju stanovanje 26 korisnika. O iskustvima, teškoćama i prednostima ovakvog stanovanja, uglavnom svojih bivših učenika, juče su govorili roditeljima dece i odraslih osoba, potencijalnih korisnika ovakvog vida životne podrške. Na konferenciji, organizovanoj u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske "Home Sweet Home", koji finansira Evropska unija, timu ŠOSO “Milan Petrović” pridružili su se i stručnjaci  Osnovne škole Josipa Matoša iz Vukovara  prezentujući svoja iskustva u ovakvom stanovanju. 

Detaljnije...
 
IZVEŠTAJ SA KONFERENCIJE ZA RODITELJE

ŠOSO "Milan Petrović"  sa domom učenika iz Novog Sada, u partnerstvu sa OŠ Josipa Matoša iz Vukovara, Republika Hrvatska, je u okviru projekta: "Home Sweet Home" – stanovanje uz podršku za osobe sa autizmom i intelektualnom ometenošću, organizovala Konferenciju za roditelje na temu stanovanje uz podršku. Cilj konferencije je bio informisanje roditelja o rezultatima primene programa stanovanje uz podršku.

Konferencija za roditelje je održana 23.09.2014. u srednjoj školi ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika, a učestvovalo je 39 osoba.

Detaljnije...
 
Sastanka projektnog tima u Novom Sadu

Sastanak projektnog tima partnerskih organizacija ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika i OŠ Josipa Matoša iz Vukovara, realizovan je 29.05.2014. u prostorijama srednje škole ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika.

Sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima obe škole.

Detaljnije...
 
Seminar za članove projektnog tima

Seminar za članove projektnog tima, projekta „Home sweet home“ realizovan je od 16. - 17.05.2014. na Paliću pored Subotice u Republici Srbiji.

Seminaru su prisustvovali članovi projektnog tima obe škole, predstavnici partnera Vukovarske škole, Vukovarsko srijemska županija, Udruga za pomoć mentalno retardiranim osobama, Vukovar; Osječki centar za inkluziju, Osjek i predstavnica Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu,  partnerske organizacije škole iz Novog Sada.           

 

Ukupan broj učesnika seminara je bio 20. 

Detaljnije...
 
Potpisani Protokol o saradnji

Ovo je skracena verzija potpisanog Protokola o saradnji na realizaciji projekta "Home sweet home"

 

protokol-skraceni skenirano.jpg
 
Potpisivanje protokola o saradnji na realizaciji projekta „Home sweet home“

Danas je u našoj školi potpisan protokol o saradnji na realizaciji IPA projekta „Home sweet home“ - stanovanje uz podršku za osobe sa autizmom i intelektualnom ometenošću, između škole domaćina i OŠ Josipa Matoša iz Vukovara. 

Detaljnije...
 
Prvi sastanak projektnog tima

Prethodne nedelje započete su aktivnosti na projektu „Home sweet home“ – u Novom Sadu je održan prvi sastanak projektnog tima. Sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima obe škole, direktorka ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika, mr Slavica Marković i predstavnici partnera Vukovarske škole, Vukovarsko srijemska županija.

Detaljnije...
 
Međunarodni seminar "Savremene tendencije u tretmanu osoba sa autizmom"

U periodu od 28.06.2002. do 30.06.2002. godine održan je Međunarodni seminar na temu "Savremene tendencije u tretmanu osoba sa autizmom" koji je finansijski podržan od strane Fonda za otvoreno društvo.

Detaljnije...
 
Radna sveska (vežbe grafomotorike)

Projekat je namenjen deci u razvojnom periodu od 3 do 5 godina, roditeljima dece u razvoju i svim edukatorima (vaspitači, terapeuti, učitelji i nastavnici). Posebnu ciljnu grupu ovog projekta čine deca sa poteškoćama u usvajanju grafomotornih operacija.

Detaljnije...
 
Međunarodna konferencija: "Multimarginalizovnost osoba sa autizmom u procesu društvenih promena

U periodu od 17. 06.2005. do 19.06.2005. godine održan je Međunarodna konferencija: "Multimarginalizovnost osoba sa autizmom u procesu društvenih promena" koji je finansijski podržan od strane Republičkog Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Detaljnije...
 
Radionice i predstave u kojima učestvuju osobe sa mentalnom ometenošću

Program pozorišnih radionica i predstava u kojima učestvuju osobe sa mentalnom ometenošću započeo je 1999. godine u okviru projekta "Humanitarni teatar Kišobran", zatim su usledili projekti "Hlebne priče", "Gatka" i "Jedro".

Detaljnije...
 
Vikend PLUS

Korisnici projekta su 140 umereno mentalno ometenih osoba (omladine i odraslih). Svaki vikend menjaju se grupe koje čine 10 korisnika da bi bili svi obuhvaćeni projektom.

Detaljnije...
 
Dani autizma Vojvodine

Od 15. do 30. aprila 2005. godine održani su »Dani autizma Vojvodine« u Novom Sadu, u okviru projekta »Kišobran za sve« - kampanje za zaštitu dece i dečjih prava u Vojvodini.

Detaljnije...
 
Omladinski edukativni kamp "Društvena integracija omladine ometene u razvoju"

Velika Britanija, 16-23 avgust 2005.

Na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Britanskog omladinskog servisa zajednički je organizovan Omladinski edukativni kamp "Društvena integracija omladine ometene u razvoju".

Detaljnije...