Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

Veliko priznanje za „Milanče“
Monday, 28 March 2016

Veliko priznanje stiglo je prošlog meseca u školu. Naš portal za učenje na daljinu „Milanče“ je proglašen za jedan od stotinak najboljih svetskih primera dobre prakse u oblasti inkluzivnog obrazovanja i korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija.

Projekat smo predstavili u Beču, na konferenciji Zirou projekta (Zero Project) koja je održana u kompleksu zgrada Ujedinjenih nacija i na kojoj se okupilo više od  500 delegata i govornika iz preko 70 zemalja sa svih kontinenata.

Detaljnije...
 
Naši koraci br. 2
Wednesday, 23 March 2016
Preuzmite časopis Naši koraci 2/2016
 
Naši koraci 2/2016
Wednesday, 23 March 2016
Preuzmite časopis Naši koraci broj 2/2016
 
DRAGI PRIJATELJI U GOSTIMA
Monday, 08 February 2016

Početak februara svake godine, već više od decenije, vreme je kada nam u goste dolaze Dajana i Piter Bekli, počasni građani Novog Sada i naši dragi prijatelji.

 

Detaljnije...
 
Konferencija u Čačku
Tuesday, 01 December 2015

Druga međunarodna konferencija vaspitača, nastavnika, stručnih saradnika i direktora obrazovno-vaspitnih ustanova održana je 28. i 29. novembra u Čačku.

Detaljnije...
 
Konferencija u Čačku
Tuesday, 01 December 2015

Druga međunarodna konferencija vaspitača, nastavnika, stručnih saradnika i direktora obrazovno-vaspitnih ustanova održana je 28. i 29. novembra u Čačku.

Detaljnije...
 
18. dečja likovna kolonija „Između dva mosta“
Monday, 30 November 2015

Kraj novembra u našoj osnovnoj školi obeležila je 18. dečja likovna kolonija „Između dva mosta“. Ova tradicionalna manifestacija okupila је, ove godine, učenike iz 15 osnovnih škola iz Novog Sada i Vojvodine.

Detaljnije...
 
GOST IZ AMERIKE
Thursday, 19 November 2015

Naši gosti bili su gospodin Brajan MekKormik (Brayan Mc Cormick), dekan američkog Indijana univerziteta (Indiana State University) i njegov domaćin u Srbiji, doc. dr. Fadilj Eminović, sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Unverziteta u Beogradu. 

Detaljnije...
 
NOVA VOZILA
Thursday, 19 November 2015

Juče nam je Grad Novi Sad poklonio novo vozilo za prevoz učenika sa motoričkim smetnjama, u potpunosti je prilagođeno njihovim potrebama.

U skladu sa Programom unapređenja socijalne zaštite Grada Novog Sada za ovu godinu, sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta, preko Uprave za socijalnu i dečiju zaštitu. 

Detaljnije...
 
DRUŽENJE UZ MUZIKU
Tuesday, 17 November 2015

Prethodne nedelje u osnovnoj školi je održana priredba  povodom posete dece-učesnika Međunarodnog muzičkog festivala za decu ,,Školjkice'', koja su u Novi Sad  došla iz Belorusije, Crne gore, Rumunije, Bosne...

Detaljnije...
 
OBILAZAK SENZORNOG VRTA
Tuesday, 17 November 2015

Proteklog vikenda, italijanski ambasador u Srbiji sa saradnicima obi[ao je nedavno otvoren senzorni vrt.

 

oblizak senzornog vrta novembar 2015.jpg
 
Poseta Beču
Tuesday, 17 November 2015

Početkom meseca, članovi Tima za posete osnovne škole u sastavu: Ivana Trijić, Jelena Knežević, Ana Milosavljević, Mirjana Bandić, Martin Kalamković, Biljana Grbić i koordinator Dragana Grmuša posetili su  Beč i obišli Centar za inkluziju i specijalno obrazovanje. 

Detaljnije...
 
Poseta prijatelja iz Biele
Monday, 09 November 2015

29. i 30 10. u okviru višegodišnjeg projekta „Mostovi solidarnosti“ školu su posetili aktivisti asocijacije Piccolo Fiore iz italijanskog grada Biela u Pijemontu koji se bave volonterskim radom i podrškom osobama sa invaliditetom. Masimo Ramela, Masimo Kjavarino i Andrea Lampo su doneli i darove za naše učenike koje su im namenili njihovi sugrađani, a posebno su obradovali našu maturantkinju iz Svilajnca, Jelenu Kračunović koja je dobila nova kolica.

 

Detaljnije...
 
SVEČANO OTVOREN SENZORNI VRT
Thursday, 05 November 2015

Juče je u osnovnoj školi svečano otvoren senzorni vrt. Dvorište škole pretvoreno je u atraktivno prirodno okruženje u kojem se odgovarajućim aktivnostima podstiče razvoj svih čula.

Senzorni vrt su svečano otvorili Ambasador Republike Italije u Srbiji, Đuzepe Manci i Gradonačelnik Grada Novog Sada, Miloš Vučević. Svečanosti su prisustvovali i državni sekretar u Ministrastvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenada Ivaniševića, kao i brojnih predstavnici lokalne samouprave i pokrajinske administarcije.

Evo kako su o ovom događaju izvestili lokalni mediji:

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/ns-senzorni-vrt-u-skoli-milan-petrovic_655770.html

http://www.novisad.rs/shkola-milan-petrovitsh-dobila-senzorni-vrt

http://www.novosadska.tv/vest.php?id=20858

http://www.kanal9tv.com/senzorni-vrt-u-soso-dr-milan-petrovic-2/

 

Detaljnije...
 
PRAVA ZAJEDNICE GLUVIH
Thursday, 05 November 2015

Tokom protekle nedelje u našoj srednjoj školi održano je predavanje pod nazivom “Prava zajednice gluvih”.

Detaljnije...
 
POSETA GRADSKOJ BIBLIOTECI
Tuesday, 03 November 2015

U okviru Dečje nedelje, nasi učenici su posetili novosadsku Gradsku biblioteku, u Dunavskoj ulici. 

Detaljnije...
 
IGRE BEZ GRANICA
Monday, 26 October 2015

Opštinsko udruženja građana ,,Altruist" iz Žablja orgnizovalo je protekle nedelje manifestaciju ,,Igre bez granica", po drugi put ove godine. Manifestacija je sportsko-takmičarskog i zabavnog karaktera i u njoj, kao takmičari, učestvuju i osobe sa invaliditetom iz različitih udruženja i invalidskih organizacija. 

Detaljnije...
 
Stare fotografije
Friday, 23 October 2015
Korisnici Dnevnog boravka su prethodne nedelje posetili Muzej Vojvodine i uživali u izložbi starih fotografija.
Detaljnije...
 
KAD BIH MOGLA DA BIRAM
Tuesday, 13 October 2015

Krajem septembra u Novom Sadu je po 13. put održan međunarodni filmski festival "Uhvati sa mnom ovaj dan - Uhvati film". Festival kao centalnu temu ima invalidnost, a osim projekcija domaćih i stranih filmova, realizovan je i bogat prateći program - razgovori, radionice, seminari i izložbe u kojima su učestvale i osobe sa invaliditetom.

U konkurenciji preko 260 filmova iz više od 50 zemalja, festivalski žiri je kao najbolju protagonistkinju nagradio našu Marinu Obradović, za film “Kad bih mogla da biram”, koji priča o njoj. Film je nastao iz e-mail prepiske koju su vodili Marina i naš saradnik Žarko Sebić.

Protekle nedelje, prikazali smo ga našim srednjoškolcima i korisnicima Radnog centra.

Detaljnije...
 
LETOVANJE U BEČIĆIMA
Friday, 02 October 2015

Tradicionalni klimatski oporavak za korisnike Dnevnog boravka, ove godine je organizovan u hotelu Bečići" u Bečićima, od 20. do 27. septembra. 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 100 of 294