Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

POMOĆ BANKE INTESA
Monday, 26 September 2016
Zaposleni u banci Inteza (Banca Intesa) bili su naši gosti proteklog vikenda. No, razlog njihovog gostovanja bio je specifičan. Oni su došli da nam pomognu da ulepšamo dvorište srednje škole.
Detaljnije...
 
JOŠ JEDNO DRUŽENJE S PRIJATELJIMA IZ NORIČA
Monday, 19 September 2016

Kao i obično, u ovo doba godine, u poseti su nam bili dragi prijatelji, članovi Društva prijateljstva Norič - Novi Sad.

Predvođeni počasnim građanima Novog Sada, gospođom i gospodinom Bekli, deo svog boravka u Novom Sadu proveli su družeći se s nama. 

Detaljnije...
 
ZAPOŠLJAVANJE OSOBA SA INVALIDITETOM
Wednesday, 07 September 2016

Danas je našu školu posetio zamenik pokrajinskog serkretara za privredu i turizam, magistar Pavle Počuč sa saradnicima.

Upoznali smo ih sa našim sistemom i pokazali objekat srednje škole. Ipak, najviše pažnje posvetli smo razgovorima o socijalnom preduzetništvu i mogućnostima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

 
Filmski festival 21114
Wednesday, 31 August 2016

Tokom proteklog vikenda, po treći put za redom, održan je filmski festival 21114. Kao i prethodnih godina, veoma rado smo se uključili u manifestaciju koju organizuje Novo kulturno naselje i, za filmske projekcije, ustupili salu u našoj srednjoj školi.

S ponosom ističemo da je u zvaničnom programu festivala prikazan i film naše korisnice Marine Obradović - Kad bih mogla da biram.

Više o ovom događaju na Fejsbuk stranici Novog kulturnog naselja:

https://www.facebook.com/novokulturnonaselje/

 

 
Aktivnosti u okviru projekta "Osobe sa invaliditetom kao ravnopravni građani"
Tuesday, 30 August 2016

U organizaciji Asocijacije za promovisanje inkluzije Srbije, API, stručni tim ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika, Radojka Rajačić i Jovan Marković su ispred Inkluzivnog centra, u periodu

4-6.septembra 2015. godine boravili u Trstu, i tom prilikom se upoznali sa programom rada projekta „Ka evropskoj vrednosti - osobe sa invaliditetom kao ravnopravni građani“.

Ovaj međunarodni projekat okupio je zemlje iz regiona, ukupno dvanaest organizacija, a perfektni domaćini prvog radnog sastanka su bili predstavnici  Istituto Regionale Rittmayer Per I Ciechi Di Trieste. Skup je otvorila Elena Weber, koja je ukratko predstavila već pomenuti Dom za starije slepe osobe, dok nas je koordinator projekta  Dragan Lukić u kratkoj prezentaciji predstavio usklađenost projekta sa odabranim ciljevima, temama i funkcijama koje će se sprovoditi u toku  projekta.

Sam projekat predviđa pet tematskih oblasti intervencija: samozastupanje, vršnjačka podrška, volontiranje, radno angažovanje i preduzetništvo i razvoj socijalnog preduzetništva.

 Sve tematske oblasti  će biti pokrivene kroz edukativne radionice i za pružaoce socijalnih usluga i profesionalaca, kao i osoba sa invaliditetom iz svih partnerskih zemalja. 

Detaljnije...
 
ZAVRŠNA KONFERENCIJA
Friday, 15 July 2016

U organizaciji Asocijacije za promociju inkluzije iz Beograda, 08.jula 2016.godine u ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika u Novom Sadu održana je završna konferencija u okviru projekta "Ka evropskim vrednostima-osobe s invaliditetom kao ravnopravni građani", a u sklopu programa "Evropa za građane".

Evo kako su o ovom događaju izvestili mediji:

http://www.kanal9tv.com/osobe-sa-invaliditetom-mogu-da-rade/

http://www.dnevnik.rs/novi-sad/da-svi-zive-kao-ravnopravni-gradjani

http://novosadska.tv/vest.php?id=25743 

 

Detaljnije...
 
SPECIJALNA OLIMPIJADA SRBIJE
Friday, 15 July 2016

Sportski klub „Milanče“, čiji članovi sa učenici i nastavnici naše škole, učestvovao je na desetoj Specijalnoj olimpijadi održanoj u Kragujevcu. I vratili su se s medaljama...

Detaljnije...
 
IZLOŽBA MISLI SLOBODA
Friday, 15 July 2016

Poznata američka umetnica bosanskog porekla Edina Selesković vodi projekat pod nazivom „Misli sloboda“. Ovim projektom, kroy umetnost, želi da ujedini omladinu u regionu. U projekat su uključeni i naši učenici. 

Detaljnije...
 
UČENIK GENERACIJE
Friday, 15 July 2016

Kraj školske godine je vreme kada sabiramo rezultate i slavimo uspehe. U osnovnoj školi je proglašen đak generacije. To je Stefan Nikolić, učenik 8/5 razreda. U ime svi nastavnika i učenika direktorka mu je čestitala i uručila poklon.

Detaljnije...
 
GOSTI IZ AMERIKE
Monday, 04 July 2016
Tokom maja u gostima su nam bili studenti i profesori sa Univerziteta u Indijani, u Americi. Oni se bave rekreacionom terapijom, koja je u značajnoj meri zastupljena i u našim programima. Proveli su dve nedelje s nama, upoznajući se sa onim što radimo. 
Detaljnije...
 
Fotografisanje maturanata srednje škole
Friday, 01 July 2016

Mi nismo slikali fotografa – to i nije neka vest. Ali je vest da je jedan fotograf slikao nas – za nula dinara!

Studio Miloša Ćulibrka Canon M iz Novog Sada je ponudio timu starešina završne godine, a zatim i realizovao besplatan aranžman fotografisanja maturanata. Tako su naši učenici  besplatno dobili  svoje maturske fotografije, a škola  pano impresivnih dimenzija budući da su se na njemu našle fotografije svih učenika maturantske generacije 2015/16.

Na ovaj način je Miloš Ćulibrk omogućio našim maturantima da  bezbrižnije prođu kroz ovaj period svog školskog života, u kome uobičajena praksa davanja svečanog tona  iziskuje materijalne izdatke. Takođe im je pokazao da u svetu odraslih, u koji ulaze,  čovek može da živi tako da se osvrne oko sebe i da deluje na taj svet tako da to ne bude upravlјeno samo na njega samoga i njegove najličnije interese.

 Za sve to ovom prilikom naši maturanti i njihove odelјenjske starešine iskazuju zahvalnost Milošu Ćulibrku i osoblјu njegovog studija. 

 
SPORTSKI SUSRET DOMOVA SREDNJIH ŠKOLA VOJVODINE
Thursday, 28 April 2016

Naši učenici su se ove godine prvi put takmičili na sportskim susretima domova srednjih škola vojvodine, popularnoj Domijadi, u stonom tenisu i fudbalu. Prethodne godine učestvovali su samo revijalno.

Detaljnije...
 
POSETE STUDENATA
Thursday, 28 April 2016
Tokom aprila posetilo nas je više grupa studenata iz Novog Sada i Sombora. Budući učitelji i pedagozi su imali prilika da se upoznaju sa radom naše osnovne i srednje škole.
Detaljnije...
 
KREATIVNO REKREATIVNI DAN
Thursday, 28 April 2016

U okviru manifestacije Dani autizma “Kišobran za sve” organizovan je Kreativno rekreativni dan u našim dnevnim boravcima za osobe sa autizmom i za osobe sa telesnim invaliditetom. Taj događaj su uveličali pevači iz Hrvatske: Darus Despot i Andrea Eli, kao i naša buduća zvezda, Tara Vukmanović.

Detaljnije...
 
INKLUZIVNA RADIONICA POVODOM USKRSA
Thursday, 28 April 2016

Nakon uspešno realizovane prve radionice u februaru u osnovnoj školi, želeli smo da nastaviom saradnju sa učenicima Tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn“ i da uključimo što veći broj učenika u zajedničke aktivnosti. Tema ove radionice je bila u vezi sa dolazećim praznikom - Uskrsom, a učenici su zajedno izradili dva velika uskršnja jajeta tehnikom bojenja temperama i pravljenjem otisaka pečatima različitih oblika, tekstura i  boja. 

Detaljnije...
 
DAN PLANETE ZEMLJE
Thursday, 28 April 2016

I ovog aprila obeležili smo Dan planete Zemlje. Sve aktivnosti tog dana odvijale su se u prirodnom, bezbednom okruženju, u našem senzornom vrtu. Pravili smo muzičke instrumente od recikliranog materijala i crtali kredama po sportskom terenu, uz muziku školskog benda čiji su članovi naši nastavnici. 

Detaljnije...
 
GOSTI IZ SLOVENIJE
Monday, 18 April 2016

Tokom protekle nedelje u poseti su nam bile kolege iz Slovenije. Nastavnici i stručni saradnici iz Škole Janeza Levca iz Ljubljane, osnovne škole IV iz Murske Sobote i osnovne škole Milke Šobar Nataše iz Črnomelja proveli su dva dana sa nama.

Detaljnije...
 
Promeni stav, budi zdrav!
Thursday, 07 April 2016

Danas se obeležava Svetski dan zdravlja, a tim povodom Udruženje „Život i zdravlje“ organizovalo je na SPENS-u manifestaciju „Promeni stav, budi zdrav“.  

Korisnici našeg Radnog centra su učestvovali na ovom događaju izlažući začinsko bilje koje gaje na Čeneju. 

Detaljnije...
 
Pokloni iz Sava osiguranja
Thursday, 07 April 2016

Juče su naši gosti bili zaposleni iz kompanie Sava osiguranja iz Beograda i Novog Sada. Želeli su da nam poklone tablet računare koji su našim učenicima veoma korisni, a mi smo im ponudili da dan provedemo u zajedno, kako bi se bolje upoznali i razumeli jedni druge.

Detaljnije...
 
Poseta učenika iz Abu Dabija
Thursday, 07 April 2016

Početkom nedelje posetila nas je grupa srednjoškolaca i njihovih nastavnika iz Abu Dabija, koji borave u poseti našoj zemlji.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 81 - 100 of 322