Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

UČENIK GENERACIJE
Friday, 15 July 2016

Kraj školske godine je vreme kada sabiramo rezultate i slavimo uspehe. U osnovnoj školi je proglašen đak generacije. To je Stefan Nikolić, učenik 8/5 razreda. U ime svi nastavnika i učenika direktorka mu je čestitala i uručila poklon.

Detaljnije...
 
GOSTI IZ AMERIKE
Monday, 04 July 2016
Tokom maja u gostima su nam bili studenti i profesori sa Univerziteta u Indijani, u Americi. Oni se bave rekreacionom terapijom, koja je u značajnoj meri zastupljena i u našim programima. Proveli su dve nedelje s nama, upoznajući se sa onim što radimo. 
Detaljnije...
 
Fotografisanje maturanata srednje škole
Friday, 01 July 2016

Mi nismo slikali fotografa – to i nije neka vest. Ali je vest da je jedan fotograf slikao nas – za nula dinara!

Studio Miloša Ćulibrka Canon M iz Novog Sada je ponudio timu starešina završne godine, a zatim i realizovao besplatan aranžman fotografisanja maturanata. Tako su naši učenici  besplatno dobili  svoje maturske fotografije, a škola  pano impresivnih dimenzija budući da su se na njemu našle fotografije svih učenika maturantske generacije 2015/16.

Na ovaj način je Miloš Ćulibrk omogućio našim maturantima da  bezbrižnije prođu kroz ovaj period svog školskog života, u kome uobičajena praksa davanja svečanog tona  iziskuje materijalne izdatke. Takođe im je pokazao da u svetu odraslih, u koji ulaze,  čovek može da živi tako da se osvrne oko sebe i da deluje na taj svet tako da to ne bude upravlјeno samo na njega samoga i njegove najličnije interese.

 Za sve to ovom prilikom naši maturanti i njihove odelјenjske starešine iskazuju zahvalnost Milošu Ćulibrku i osoblјu njegovog studija. 

 
SPORTSKI SUSRET DOMOVA SREDNJIH ŠKOLA VOJVODINE
Thursday, 28 April 2016

Naši učenici su se ove godine prvi put takmičili na sportskim susretima domova srednjih škola vojvodine, popularnoj Domijadi, u stonom tenisu i fudbalu. Prethodne godine učestvovali su samo revijalno.

Detaljnije...
 
POSETE STUDENATA
Thursday, 28 April 2016
Tokom aprila posetilo nas je više grupa studenata iz Novog Sada i Sombora. Budući učitelji i pedagozi su imali prilika da se upoznaju sa radom naše osnovne i srednje škole.
Detaljnije...
 
KREATIVNO REKREATIVNI DAN
Thursday, 28 April 2016

U okviru manifestacije Dani autizma “Kišobran za sve” organizovan je Kreativno rekreativni dan u našim dnevnim boravcima za osobe sa autizmom i za osobe sa telesnim invaliditetom. Taj događaj su uveličali pevači iz Hrvatske: Darus Despot i Andrea Eli, kao i naša buduća zvezda, Tara Vukmanović.

Detaljnije...
 
INKLUZIVNA RADIONICA POVODOM USKRSA
Thursday, 28 April 2016

Nakon uspešno realizovane prve radionice u februaru u osnovnoj školi, želeli smo da nastaviom saradnju sa učenicima Tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn“ i da uključimo što veći broj učenika u zajedničke aktivnosti. Tema ove radionice je bila u vezi sa dolazećim praznikom - Uskrsom, a učenici su zajedno izradili dva velika uskršnja jajeta tehnikom bojenja temperama i pravljenjem otisaka pečatima različitih oblika, tekstura i  boja. 

Detaljnije...
 
DAN PLANETE ZEMLJE
Thursday, 28 April 2016

I ovog aprila obeležili smo Dan planete Zemlje. Sve aktivnosti tog dana odvijale su se u prirodnom, bezbednom okruženju, u našem senzornom vrtu. Pravili smo muzičke instrumente od recikliranog materijala i crtali kredama po sportskom terenu, uz muziku školskog benda čiji su članovi naši nastavnici. 

Detaljnije...
 
GOSTI IZ SLOVENIJE
Monday, 18 April 2016

Tokom protekle nedelje u poseti su nam bile kolege iz Slovenije. Nastavnici i stručni saradnici iz Škole Janeza Levca iz Ljubljane, osnovne škole IV iz Murske Sobote i osnovne škole Milke Šobar Nataše iz Črnomelja proveli su dva dana sa nama.

Detaljnije...
 
Promeni stav, budi zdrav!
Thursday, 07 April 2016

Danas se obeležava Svetski dan zdravlja, a tim povodom Udruženje „Život i zdravlje“ organizovalo je na SPENS-u manifestaciju „Promeni stav, budi zdrav“.  

Korisnici našeg Radnog centra su učestvovali na ovom događaju izlažući začinsko bilje koje gaje na Čeneju. 

Detaljnije...
 
Pokloni iz Sava osiguranja
Thursday, 07 April 2016

Juče su naši gosti bili zaposleni iz kompanie Sava osiguranja iz Beograda i Novog Sada. Želeli su da nam poklone tablet računare koji su našim učenicima veoma korisni, a mi smo im ponudili da dan provedemo u zajedno, kako bi se bolje upoznali i razumeli jedni druge.

Detaljnije...
 
Poseta učenika iz Abu Dabija
Thursday, 07 April 2016

Početkom nedelje posetila nas je grupa srednjoškolaca i njihovih nastavnika iz Abu Dabija, koji borave u poseti našoj zemlji.

Detaljnije...
 
Izložba slika i crteža „Slagalice“
Thursday, 07 April 2016

Izložba slika i crteža „Slagalice“ otvorena je u Galeriji likovne umetnosti i poklon zbirke Rajka Mamuzića. Na njoj su izloženi radovi nastali tokom likovnih radionica za decu i mlade sa autizmom koju već pet godina organizuje Društvo za podršku osobama sa autizmom u saradnji sa našom školom.

Detaljnije...
 
Kišobran za sve
Thursday, 07 April 2016

Ovog aprila, po 13-ti put, tim našeg Dnevnog boravka za osobe sa autizmom organizuje akciju Dani autizma "Kišobran za sve", povodom obeležavanja Svetskog dana autizma.

Manifestacija je započela u centru Novog Sada, oslikavanjem kišobrana.

Detaljnije...
 
Tablet računari na dar
Monday, 28 March 2016

Gospodin Jovan Dejanović, dobitnik ovogodišnje Februarske nagrade i nekadašnji gradonačelnik Novog Sada, poklonio nam je osam  tablet računara sa specijalnim softverima za komunikaciju.

Detaljnije...
 
Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom
Monday, 28 March 2016

Tokom marta obeležili smo svetski dan osoba sa Daunovim sindromom. Bili smo domaćini svečanosti koju je organizovalo Udruzenje za podrsku osobama sa Daun sindromom Novi Sad.

Svečanost su uveličali i gosti iz Udruženja za podrsku osobama sa Daun sindromom iz Kikinde.

 
Susret sa princom
Monday, 28 March 2016

U okviru dvodnevne posete Srbiji, Britanski prestolonaslednik, princ od Velsa i njegova  supruga, vojvotkinja od Kornvola boravili su i u Novom Sadu. Bila nam je velika čast i zadovoljstvo što smo bili odabrani da učesvujemo na dva događaja koji je prinčevski par posetio.

Detaljnije...
 
Druženje sa učenicima Doma „Brankovo kolo“
Monday, 28 March 2016

Na inicijativu naših učenika započeli smo saradnju sa Domom „Brankovo kolo“, jer su izrazili želju da se druže i takmiče sa vršnjacima iz drugih domova. Došli smo na ideju da organizujemo takmičenje, gde će ekipe biti mešovite, a nadmetanje u vidu raznih igara.

Detaljnije...
 
Petogodišnjica udruženja i magazina „Lice ulice“
Monday, 28 March 2016

Udruženje „Lice ulice“ čiji je cilj da doprinosi socijalnoj emancipaciji, ekonomskoj, kulturnoj i socijalnoj inkluziji i smanjenju siromaštva, nedavno je obeležilo pet godina rada.

Proslavi koja je održana u Beogradu, prisustvovali su i naši učenici koji su uključeni u ovaj projekat i prodaju istoimenog časopisa. 

Detaljnije...
 
Nove tehnologije u obrazovanju
Monday, 28 March 2016

Konferencija “Nove tehnologie u obrazovanju 2016“, događaj posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u obrazovanju, održan je tokom februara u Beogradu.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 61 - 80 of 294