Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

VEŽBA EVAKUACIJE
Wednesday, 31 May 2017

Juče je u našoj srednjoj školi uspešno održana vežba evakuacije u slučaju požara.

Učenici i nastavnici, zajedno sa članovima Novosadske vatrogasne brigade, pokazali su kako se treba ponašati u slučaju požara i tako potvrdili da je škola bezbedno mesto za boravak učenika.

Evakuacija je obavljena brzo, bez panike, prema prethodno dogovorenim pravilima. Članovi Vatrogasne brigade su stigli u rekordnom roku i obavili svoj deo posla. Sve vreme trajanja vežbe primetno je bilo dobro raspoloženje i timski duh.

 

 
#Zajednicizajedno2016
Friday, 26 May 2017

Uz podršku kompanije NIS, u okviru projekta #Zajednicizajedno2016 opremljena je soba za relaksaciju za odrasle osobe sa autizmom

Više o projektu

 
Zajednici zajedno - opremljena soba za relaksaciju
Friday, 26 May 2017

Uz podršku kompanije NIS u projektu #Zajednicizajedno2016 godine

opremljena je soba za relaksaciju za odrasle osobe sa autizmom u okviru programa Stanovanje uz podršku koji se realizuje u Sremskoj Kamenici.

 

 
Poziv za „Dan otvorenih vrata škole“
Monday, 20 March 2017

28.marta 2017.godine sa početkom u 16.30 časova u objektu Osnovne škole, na adresi Braće Ribnikar 32, Novi Sad, organizuje «Dan otvorenih vrata», za sve zainteresovane roditelje i stručne radnike.Tom prilikom Škola će predstaviti:

 

-Uslove za upis u Školu (kako u prvi razred, tako i ostale razrede, mogućnost realizacije različitih vidova nastave)

-Nastavni plan i program

-Način ostvarivanja i realizacije dodatne podrške učenicima u obrazovanju

-Organizacionu šemu Škole

-Obilazak

-Pitanja i komentari

 

Ukoliko ste zainteresovani da saznate više o navedenim temama, ako imate bilo kakve nedoumice, dileme i pitanja, srdačno vas pozivamo da nas posetite i da odgovore pronađemo zajedno.

Detaljnije...
 
KONCERT UDRUŽENJA SLOVENACA KREDARICA
Wednesday, 01 March 2017

Protekle nedelje, u našoj srednjoj školi, koncert su održali članovi Usruženja Slovenaca "Kredarica". Ovaj humanitarni dogadjaj upriličen je povodom obeležavanja 20 godina postojanja Udruženja.

Učenici i korisnici Radnog centra su uživali u zvucima polki i valcera, a dogadjaju je, u ime Grada Novog Sada, prisustvovao pomoćnik gradonačelnika, gospodin Aleksandar Petrović. 

kredarica februar 2017.jpg

 

kredarica februar 2017 1.jpg
 
KONCERT UDRUŽENJA SLOVENACA KREDARICA
Wednesday, 01 March 2017

Protekle nedelje, u našoj srednjoj školi, koncert su održali članovi Usruženja Slovenaca "Kredarica". Ovaj humanitarni dogadjaj upriličen je povodom obeležavanja 20 godina postojanja Udruženja.

Učenici i korisnici Radnog centra su uživali u zvucima polki i valcera, a dogadjaju je, u ime Grada Novog Sada, prisustvovao pomoćnik gradonačelnika, gospodin Aleksandar Petrović. 

 
DŽON SEVIDŽ U GOSTIMA
Tuesday, 21 February 2017

Gost naše srednje škole juče je bio proslavljeni holivudski glumac Džon Sevidž (John Savage), koji boravi u Srbiju u sklopu promocije filma "Povratak", autora Predraga Jakšića.

Proslavljeni glumac je sa ekipom filma pogledao film "Kad bih mogla da biram", Marine Obradović i deo pozorišne predstave "Ko nekad u osam", našeg Teatra dobre vibracije.

Razgovarao je sa našim učenicima o glumi, upornosti, hrabrosti, njihovim željama i snovima... 

dzon sevidz februar 2017.jpg

 

dzon sevidz februar 2017 1.jpg

 

 

 
AMBASADORI FRUŠKE GORE
Tuesday, 14 February 2017

Zajednička likovna radionica učenika novosadskih osnovnih škola Petefi Šandor i Milan Petrović održana je 9. februara u objektu naše osnovne škole. Tema radionice bila je Fruška gora, njene prirodne, kulturne i istorijske znamenitosti. Učenici ove dve škole će tokom čitave školske godine zajedno sa upravljačima Nacionalnog parka Fruška gora raditi na promociji prirodnih i kulturnih vrednosti ove naše planine.

Detaljnije...
 
DANI DEFEKTOLOGA
Tuesday, 14 February 2017

Tradicionalni stručni skup defektologa i specijalnih pedagoga Srbije, ove godine je održan u Novom Sadu.

http://www.dnevnik.rs/drustvo/zivot-posvecen-onima-prema-kojima-zivot-nije-bio-fer 

 

Detaljnije...
 
PROSLAVA SVETOG SAVE
Tuesday, 14 February 2017

Ka i svake godine, i ovog 27. januara, svečano smo obeležili školsku slavu, Svetog Savu.

Uz goste i naše starije kolege - penzionere, družili smo se i slavili uz prigodan program i muziku. 

Poseban dodatak, koji je naišao na izuzetan odjek kod publike, bila je pozorišna predstava "K'o nekad u osam", koju su izveli naši učenici. 

 
NOVOGODIŠNJI BAZAR RUKOTVORINA
Monday, 26 December 2016

Kao i svakog decembra, i ove godine smo rukotvorine naših učenika i korisnika prodavali na brojnim novogodišnjim i božićnim bazarima.

Tradicionalno, učestvovali smo i na novogodišnjem bazaru rukotvorina u Izvršnom veću.

Detaljnije...
 
DRUŽENJE PREKO SKAJPA
Monday, 26 December 2016

Na inicijativu koleginice Eve Hatala i učenika koji pohađaju nastavu na mađarskom jeziku, došlo je do saradnje sa učenicima privatne atipične škole za decu sa smetnjama u razvoju iz Sjedinjenih Američkih Država. Dogovoreno je da se istovremeno uključimo na skajp (skype) i da započnemo druženje. 

Detaljnije...
 
SREDNJOŠKOLSKA SLAVA - SVETI ANDREJ PRVOZVANI
Monday, 26 December 2016

I ove godine, svečano smo obeležili srednjoškolsku Slavu, Svetog Andreja Prvozvanog.

sv. andrej prvozvani decembar 2016 1.jpg

 

Detaljnije...
 
OBELEŽAVANJE DANA OSOBA SA INVALIDITETOM
Monday, 26 December 2016

Povodom obeležavanja međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, početkom decembra, održan je prigodan program u osnovnoj školi. 

Organizator je bio naš saradnik, Robert Gomboš, uz svesrdnu pomoć kolega iz škole. U programu su učestvovali osnovci, učenici iz doma učenika srednje škole i dnevnog boravka sa Klise - oko 30-tak korisnika u kolicima. Naravno tu su bili i korisnici dnevnog boravkaiz  Jevrejska 17 i  roditelji koji su aktivno učestvovali u stvaranju programa.

Detaljnije...
 
NAGRADA NA EUROGUIDANCE TAKMIČENJU
Monday, 26 December 2016

Nacionalni centar Evropske mreže za podršku karijernom vođenju i savetovanju Euroguidance je u 2016 godini, prvi put, organizovao nacionalno takmičenje dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Tim za profesionalnu orijentaciju naše škole, sa svojim prikazom aktivnosti osvojio je drugo mesto na takmičenju.

 

Komisija je ocenila da je naš program karijernog vođenja i savetovanja  prilagođen i lako dostupan ciljnim grupama, izvodi se kontinuirano i može da posluži kao inspiracija i motivacija drugima. Svečana dodela priznanja i predstavljanje nagrađenih primera dobre prakse održano je na IV godišnjoj nacionalnoj Euroguidance konferenciji 06.decembra 2016. u Beogradu. Naš rad pod nazivom „Karijerno vođenje učenika sa smetnjama u razvoju“ prezentovale su Svetlana Bašević, Maja Kukobat i Žaklina Božović.

 

Detaljnije...
 
POSETA DNEVNOM BORAVKU U SREMSKIM KARLOVCIMA
Monday, 26 December 2016

24.novembar 2016.realizovana je poseta Sremskim Karlovcima. Osim druženja, bila je povod da uz podršku turističke organizacije iz Sremskih Karlovaca, u pratnji turističkog vodiča, naši korisnici obiđu znajčajne lokalitete ovog mesta.

 

 

Detaljnije...
 
SEDAMDESETOGODIŠNJICA RADA
Monday, 26 December 2016

Početkom meseca bili smo domaćini obeležavanja sedamdesetogodišnjice rada Organizacije gluvih Novi Sad.

Evo kako je o tom značajnom događaju svoje čitaoce izvestio novosadski "Dnevnik"

 

http://www.novisad.rs/obelezhena-sedamdesetogodishnjica-rada-organizacije-gluvih-novi-sad 

 
SAJAM SOCIJALNIH USLUGA
Wednesday, 09 November 2016

U organizaciji Centra za ekonomska istraživanja iz Beograda, a u kordinaciji sa Komorom socijalne zaštite Republike Srbije i Centrom za socijalni rad grada Beograda, 02.11.2016.godine u hotelu Crowne Plaza realizovan je Sajam socijalnih usluga.

Ovaj skup je prevashodno bio namenjen korisnicima usluga socijalne zaštite, roditeljima, porodicama, stručnjacima iz oblasti socijalne zaštite, ali i drugim stručnjacima koji žele da unaprede svoja znaja.

Detaljnije...
 
SARADNJA SA INSTITUCIJAMA U REGIONU
Tuesday, 01 November 2016

Povezivanje institucija iz regiona predstavljaja nezamenljiv, dragoceni oblik saradnje i jedan je od osnovnih uslova za dalji napredak bilo koje institucije.

Zbog toga je veoma značajno što smo se protekle nedelje, u Trstu, sastali sa predstavnicima različitih institucija koji rade sa osobama sa invaliditetom, kako bi se dogovorili o saradnji na novim projektima. 

Detaljnije...
 
“OMLADINSKE NOVINE” O NAŠIM KORISNICIMA
Monday, 31 October 2016

“Omladinske novine” su u svom oktobarskom broju objavile tekst o korisnicima našeg Radnog centra, koji učestvuju u pozorišnoj predstavi „Prazan glas“, u produkciji organizacije Per.Art.

Pročitajte ga!

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 41 - 60 of 322