Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

DANI DEFEKTOLOGA
Tuesday, 14 February 2017

Tradicionalni stručni skup defektologa i specijalnih pedagoga Srbije, ove godine je održan u Novom Sadu.

http://www.dnevnik.rs/drustvo/zivot-posvecen-onima-prema-kojima-zivot-nije-bio-fer 

 

Detaljnije...
 
PROSLAVA SVETOG SAVE
Tuesday, 14 February 2017

Ka i svake godine, i ovog 27. januara, svečano smo obeležili školsku slavu, Svetog Savu.

Uz goste i naše starije kolege - penzionere, družili smo se i slavili uz prigodan program i muziku. 

Poseban dodatak, koji je naišao na izuzetan odjek kod publike, bila je pozorišna predstava "K'o nekad u osam", koju su izveli naši učenici. 

 
NOVOGODIŠNJI BAZAR RUKOTVORINA
Monday, 26 December 2016

Kao i svakog decembra, i ove godine smo rukotvorine naših učenika i korisnika prodavali na brojnim novogodišnjim i božićnim bazarima.

Tradicionalno, učestvovali smo i na novogodišnjem bazaru rukotvorina u Izvršnom veću.

Detaljnije...
 
DRUŽENJE PREKO SKAJPA
Monday, 26 December 2016

Na inicijativu koleginice Eve Hatala i učenika koji pohađaju nastavu na mađarskom jeziku, došlo je do saradnje sa učenicima privatne atipične škole za decu sa smetnjama u razvoju iz Sjedinjenih Američkih Država. Dogovoreno je da se istovremeno uključimo na skajp (skype) i da započnemo druženje. 

Detaljnije...
 
SREDNJOŠKOLSKA SLAVA - SVETI ANDREJ PRVOZVANI
Monday, 26 December 2016

I ove godine, svečano smo obeležili srednjoškolsku Slavu, Svetog Andreja Prvozvanog.

sv. andrej prvozvani decembar 2016 1.jpg

 

Detaljnije...
 
OBELEŽAVANJE DANA OSOBA SA INVALIDITETOM
Monday, 26 December 2016

Povodom obeležavanja međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, početkom decembra, održan je prigodan program u osnovnoj školi. 

Organizator je bio naš saradnik, Robert Gomboš, uz svesrdnu pomoć kolega iz škole. U programu su učestvovali osnovci, učenici iz doma učenika srednje škole i dnevnog boravka sa Klise - oko 30-tak korisnika u kolicima. Naravno tu su bili i korisnici dnevnog boravkaiz  Jevrejska 17 i  roditelji koji su aktivno učestvovali u stvaranju programa.

Detaljnije...
 
NAGRADA NA EUROGUIDANCE TAKMIČENJU
Monday, 26 December 2016

Nacionalni centar Evropske mreže za podršku karijernom vođenju i savetovanju Euroguidance je u 2016 godini, prvi put, organizovao nacionalno takmičenje dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Tim za profesionalnu orijentaciju naše škole, sa svojim prikazom aktivnosti osvojio je drugo mesto na takmičenju.

 

Komisija je ocenila da je naš program karijernog vođenja i savetovanja  prilagođen i lako dostupan ciljnim grupama, izvodi se kontinuirano i može da posluži kao inspiracija i motivacija drugima. Svečana dodela priznanja i predstavljanje nagrađenih primera dobre prakse održano je na IV godišnjoj nacionalnoj Euroguidance konferenciji 06.decembra 2016. u Beogradu. Naš rad pod nazivom „Karijerno vođenje učenika sa smetnjama u razvoju“ prezentovale su Svetlana Bašević, Maja Kukobat i Žaklina Božović.

 

Detaljnije...
 
POSETA DNEVNOM BORAVKU U SREMSKIM KARLOVCIMA
Monday, 26 December 2016

24.novembar 2016.realizovana je poseta Sremskim Karlovcima. Osim druženja, bila je povod da uz podršku turističke organizacije iz Sremskih Karlovaca, u pratnji turističkog vodiča, naši korisnici obiđu znajčajne lokalitete ovog mesta.

 

 

Detaljnije...
 
SEDAMDESETOGODIŠNJICA RADA
Monday, 26 December 2016

Početkom meseca bili smo domaćini obeležavanja sedamdesetogodišnjice rada Organizacije gluvih Novi Sad.

Evo kako je o tom značajnom događaju svoje čitaoce izvestio novosadski "Dnevnik"

 

http://www.novisad.rs/obelezhena-sedamdesetogodishnjica-rada-organizacije-gluvih-novi-sad 

 
SAJAM SOCIJALNIH USLUGA
Wednesday, 09 November 2016

U organizaciji Centra za ekonomska istraživanja iz Beograda, a u kordinaciji sa Komorom socijalne zaštite Republike Srbije i Centrom za socijalni rad grada Beograda, 02.11.2016.godine u hotelu Crowne Plaza realizovan je Sajam socijalnih usluga.

Ovaj skup je prevashodno bio namenjen korisnicima usluga socijalne zaštite, roditeljima, porodicama, stručnjacima iz oblasti socijalne zaštite, ali i drugim stručnjacima koji žele da unaprede svoja znaja.

Detaljnije...
 
SARADNJA SA INSTITUCIJAMA U REGIONU
Tuesday, 01 November 2016

Povezivanje institucija iz regiona predstavljaja nezamenljiv, dragoceni oblik saradnje i jedan je od osnovnih uslova za dalji napredak bilo koje institucije.

Zbog toga je veoma značajno što smo se protekle nedelje, u Trstu, sastali sa predstavnicima različitih institucija koji rade sa osobama sa invaliditetom, kako bi se dogovorili o saradnji na novim projektima. 

Detaljnije...
 
“OMLADINSKE NOVINE” O NAŠIM KORISNICIMA
Monday, 31 October 2016

“Omladinske novine” su u svom oktobarskom broju objavile tekst o korisnicima našeg Radnog centra, koji učestvuju u pozorišnoj predstavi „Prazan glas“, u produkciji organizacije Per.Art.

Pročitajte ga!

 
IGRE BEZ GRANICA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM - „ZAJEDNO U SPORTU 2016“
Monday, 31 October 2016

U Žablju su i ove godine, treći put za redom, održane Igre bez granica za osobe sa invaliditetom, u organizaciji udruženja „Altruist“.

Našu školu su predstavljali osnovci: Melisa Krasnići, Jasmina Vučenović, Aleksandar Nikolić i Radivoj Bjekić, a ekipu su vodili nastavnici Maja Pulisak i Saša Sekulović.

Pored njih, takmicio se i tim Dnevnog boravka iz Jevrejske 17. Oni su, konkurenciji deset timova, osvojili trece mesto. 

Detaljnije...
 
AKADEMIJA ZA PRIRODU
Monday, 31 October 2016

WWF, Svetski fond za prirodu, pokrenuo je prvi ciklus programa „WWF Akademija za prirodu“. Ovaj deo programa odvijao se u Istraživačkoj stanici „Petnica“, od 18. do 22. oktobra. 

Akademija, koja je deo WWF-ovog projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude", bila je osmišljena tako da nastavnici i učenici iz deset osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije nauče kako da žive na održiv način i aktivno i kreativno zaštite prirodu. Tom prilikom učesnici su postali i ambasadori po jednog od pet zaštićenih područja obuhvaćenih projektom. 

Detaljnije...
 
POSETA MANASTIRU GRNČARICA, KOPORIN I POKAJNICA
Monday, 31 October 2016

Sredinom oktobra posetili smo manastire Grnčarica, Koporin i Pokajnica, kao i samoukog umetnika - graditelja maketa objekata od svetskog značaja, Branka Radunkovića. Na izlet su išli polaznici Doma Veternik, učenici naše srednje škole  i njihovi nastavnici.

Prvo smo posetili manastir  Grnčarica, ženski manastir SPC Eparhije Šumadijske, posvećen Sv. Nikoli. Manastir se nalazi u selu Prnjavor, udaljenom oko 10 km od Batočine i oko 15 od Kragujevca. Manastir je nepokretno kulturno dobro i spomenik kulture. 

U blizini manastira, na oko 100 m udaljenom imanju, sadašnji svoj dom, pronašao je slavonsko – srpski samouki umetnik, jedinstven u svetu, po svom neumornom stvaralaštvu, volji, dobročinstvu, ali i bolu i trpljenju, Branko Radunković i njegova supruga Jovanka. 

Detaljnije...
 
DRUŽENJE U SENTI
Wednesday, 19 October 2016

Svake godine u oktobru, u osnovnoj školi „Turzo Lajoš“,  u Senti, održava se literarna i likovna manifestacija specijalnih škola. Događaj je inkluzivnog karaktera, a u programu učestvuju većinom osnovci iz brojnih škola iz Vojvodine, kao i korisnici  dnevnih boravaka i drugi gosti.

 

Detaljnije...
 
DANICA I MARINA NA NOVOSADSKOM MARATONU
Monday, 17 October 2016

Jučerašnji Novosadski maraton, naše Danica Radović i Marina Obradović pamtiće zauvek.

Mada obe koriste kolica, one su juče učestvovale u 24. maratonu koji je trčan ulicama Novog Sada i okoline. Zahvaljujući dobroj volji i trudu naših prijatelja okupljenih oko projekta Trčimo zajedno, njih dve su u specijalnim kolicima bile među onima koji su juče trku započeli i završili. 

Detaljnije...
 
MOODLE MOOT KONFERENCIJA
Monday, 17 October 2016

Tokom vikenda bili smo domaćini međunarodne Moodle Moot konferencije, u organizaciji Moodle mreže Srbije.

Skup je okupio eminentne stručnjake iz Srbije i regiona koji su sa učesnicima podeliti svoja iskustva u korišćenju i nadogradnji ove popularne platforme za elektronsko učenje, kao i njenoj integraciji sa drugim obrazovnim rešenjima. 

Detaljnije...
 
POSETA IZLOŽBI
Monday, 17 October 2016

Grupa učenika srednje škole je sa nastavnicama Velinkom Vujinović i Milicom Lovre Medić posetila izložbu poznatog britanskog umetnika Demijana Hirsta u Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu. 

 

izlozba herst 2016.jpg
 
UŽIVANJE UZ KLASIČNU MUZIKU
Monday, 17 October 2016
Naši srednjoškolci su prethodnu radnu nedelju završili uživajući uz zvuke klasične muzike. Članice Beogradske filharmonije, Stana Krstojević i Sanja Romić su bile naše gošće i učenicima, ali i nastavnicima, priuštile popodne za pamćenje. 
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 21 - 40 of 294