Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

„ZAJEDNO U SPORTU 2014.“
Friday, 07 November 2014

Krajem oktobra, u Žablju su održane prve Igre bez granica za osobe sa invaliditetom. Naši učenici i korisnici su ostvarili odlične rezultate: korisnici Radnog centra osvojili su zlato u disciplini nadvlačenje konopca, dok je u mini krosu za devojčice, Melisa Krasnići, učenica šestog razreda, osvojila drugo mesto.

Detaljnije...
 
INTERAKTIVNA RADIONICA '' SVET OBOJEN DRUGAČIJE''
Friday, 07 November 2014

Početak meseca, u osnovnoj školi, obeležila je interaktivna radionica „Svet obojen drugačije“. Cilj radionice, koju su osmislili studenti pejzažne arhitekture, je da se kroz temu ekologije i očuvanja zelenih površina podstakne razmišljanje o potrebama različitih grupa i mogućnostima da se zajednički prostori prilagode svima.

Detaljnije...
 
PRAVLJENJE TURŠIJE SA ČLANOVIMA PORODICE
Friday, 07 November 2014
U okviru manifestacije „Sunčana jesen života“, naši osnovci su, zajedno sa članovima svoje porodice, pripremali turšiju. 
Detaljnije...
 
SUNČANA JESEN ŽIVOTA
Wednesday, 05 November 2014

U okviru manifestacije „Sunčana jesen života“ posetili smo korisnike Gerontološkog centra „Oaza“. Pripremili smo im prigodni program na temu sunčane jeseni života. Učenici su govorili stihove Mike Antića – „Vojvodina“, a sve to je bilo propraćeno prigodno odabranim pesmama Đorđa Balaševića o Vojvodini. Program je izazvao oduševljenje naših domaćina.

 

Detaljnije...
 
NAGRADA NA SAJMU KNJIGA
Wednesday, 05 November 2014

Milunka Petrović, učenica naše škole, dobila je Specijalnu nagradu za književni prvenac, knjigu eseja „Samo su noći znale sve“. Nagradu dodeljuje Izdavačka kuća „ Književna omladina Srbije“ dodelila je nagrade za književna ostvarenja mladih talenata u kategoriji za knjigu poezije i romana.

Knjiga sadrži razmišljanja o raznim životnim pitanjima i nekoliko pesama. 

Milunka je nagradu primila krajem oktobra, na Sajmu knjiga u Beogradu.

Draga Milunka, iskreno cestitamo!  

nagrada na sajmu knjiga 1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Detaljnije...
 
PROMOCIJA PRVE KNJIGE MILUNKE MILE PETROVIĆ
Wednesday, 05 November 2014

Promocija književnog prvenca „Samo su noći znale sve“, naše učenice , Milunke Mile Petrović, održana je u Narodnoj biblioteci u Bečeju, po;etkom oktobra ove godine. Promociji su prisustvovali predstavnici izdavačke kuće «Književna omladina Srbije» iz Beograda, učenici i nastavnici ŠOSO «Milan Petrović» sa domom učenika, Milunkini roditelji, rodbina i poznanici.

 

    

Detaljnije...
 
UREĐENJE ŠKOLSKOG DVORIŠTA
Thursday, 23 October 2014
Dana  20.10.2014. godine, Tim za  realizaciju programa  u  saradnji sa Timom za unapređenje obrazovno-vaspitnog rada  realizovao  je  akciju uređenja  školskog  dvorišta  ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika, u  cilju  praktičnog  angažovanja  učenika  i  stvaranja  prijatnije  atmosfere
Detaljnije...
 
KINEKT KAMERA
Monday, 20 October 2014

U našu školu je stigao još jedan zanimljiv uređaj. Organizacija IAN Telecentar, koja je uključena u međunarodni projekat razvoja kompjuterskih igrica za za decu i mlade sa motornim i intelektualnim poteškoćama, obratila nam se sa predlogom za saradnju. 

Projekat se realizuje pomoću Kinekt (Kinect)kamere koja snima pokrete igrača i prenosi ih u kompjutersku igricu. Radi se o sistemu sa kamerama koji detektuju pokrete tela i tako omogućavaju kontrolu u igrama kroz pokrete tela u realnosti. 

Detaljnije...
 
17. DEČIJA LIKOVNA KOLONIJA "IZMEĐU DVA MOSTA"
Friday, 17 October 2014

Ideja o inkluzivnom radu i druženju osnovnih škola, uspešno traje već 16 godina. Pozitivno  je prihvaćena od roditelja, škola i društvene zajednice. Nastali radovi  se koriste za izradu kalendara, čestitki i promotivnog materijala. Svaka Dečija likovna kolonija je propraćena i prigodnom izložbom radova nastalih na predhodnoj manifestaciji.                                                      

                                         

Detaljnije...
 
NOVI OBJEKAT
Friday, 03 October 2014

Naši učenici i korisnici ubuduće će na raspolaganju imati još jedan objekat u kome će se realizovati brojni programi namenjeni deci i njihovim porodicama. Reč je o jednoj od vila na Tatarskom brdu, u Sremskoj kamenici, koju je Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom predala na korišćenje Gradu Novom Sadu. Odlukom Grada on je ustupljen školi.

Juče su objekat obišli ministar pravde, Nikola Selaković, direktor Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom, Dejan Carević i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Detaljnije...
 
NAUČNO IGRALIŠTE
Thursday, 02 October 2014

U organizaciji Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, krajem protekle nedelje, u tržnom centru "BIG", održana je peta najveća i najzabavnija promocija nauke u našoj zemlji „Noć istraživača“.

Svi programi Noći istraživača su novi, atraktivni, interaktivni, prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju prethodno usko-stručno obrazovanje. Kao i prethodnih godina, jedan od pokrovitelja ovog jedinstvenog događaja je bila i Erste banka.

Naša škola se posetiocima sajma predstavila sa interaktivnim igrom „Little alchemy“: Od čega šta nastaje? Nauči kroz igru! 

Detaljnije...
 
PROMOVISANA AUDIO BIBLIOTEKA
Tuesday, 30 September 2014

Juče je u našoj školi promovisan projekat “Audio biblioteka – novo pomagalo za nas“ koji je, u okviru programa „Zajednici zajedno“, realizovalo Udruženje građana „Sunce“ za cerebralnu i dečiju paralizu južnobačkog okruga Novi Sad uz finansijsku pomoć kompanije NIS Gaspromnjeft. Knjige iz audiobiblioteke će ubuduće biti na raspolaganju učenicima i korisnicima naše škole.

Detaljnije...
 
MIRNO MORE 2014
Thursday, 18 September 2014

I ove godine naši učenici i nastavnici učestvuju u tradicionalnom projektu „Mirno more“, koji pod motom  „Odbaciti sve predrasude preko palube i živeti zajedno na jednom brodu!“  okuplja decu i mlade različitog etničkog i socijalnog porekla, pripadnike marginalizovanih slojeva društva i ratom zahvaćenih područja.

Evo kako o tome izveštava novosadski „Dnevnik“:

http://www.dnevnik.rs/drustvo/panonski-mornari-na-jadranu
 
DUNAVSKI VEZ
Wednesday, 17 September 2014

Udruženje žena „Zlatne ruke“ iz Bačke Palanke i Kulturni centar Bačka Palanka, 13. septembra 2014.godine su organizovali drugu po redu manifestaciju „Dunavski vez“.

Detaljnije...
 
NAGRADA NA KONKURSU « ZELENE IDEJE ZA NAŠ GRAD“
Wednesday, 17 September 2014

Naša učenica, Jelena Damjanović, osvojila je treću nagradu u kategoriji srednjoškolaca na takmičenju « Zelene ideje za naš grad » koje su povodom Evropske nedelje mobilnosti 2014 organizovali Delegacija EU u Srbiji, EU info centar, Direkcija za javni prevoz, Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda i JKP GSP Beograd. 

Detaljnije...
 
LEPI UTISCI
Friday, 12 September 2014

Juče je naš gost bio narodni poslanik, dr Dušan Milisavljević. Procitajte utiske koje je sa drugima podelio preko Twitter-a .

 

 
PRIJATELJI IZ NORIČA
Friday, 12 September 2014

Juče su nam u gostima bili dragi prijatelji - članovi Društva prijateljstva Norfolk/Norič - Novi Sad. Ovog puta je njih sedmoro, na čelu sa počasnim građanima Novog Sada, gospođom i gospodinom Dajanom i Piterom Bekli, deo svog odmora provelo u Novom Sadu.

Tokom svog već tradicionalnog jesenjeg boravka u našem gradu, juče su se družili s nama. Bila je to prilika da im pokažemo kako smo iskoristili novac koji su za nas prikupili tokom zimskog humanitarnog koncerta u Noriču.

 

Detaljnije...
 
Promocija projekta „Nedelja u sedlu“
Monday, 01 September 2014

Tokom protekle nedelje promovisali smo projekat „Nedelja u sedlu“. Ovaj pilot projekat je, tokom školskog raspusta, ponudio novu aktivnost deci i učenicima ŠOSO „Milan Petrović“. Svakog prepodneva tokom poslednje sedmice u avgustu, na Salašu broj 341 na Čeneju, deca, učenici, njihovi roditelji i svi zainteresovani imali su priliku da se upoznaju i isprobaju u Aktivnostima pomoću konja i terapiji pomoću konja (APK/TPK). 

Detaljnije...
 
NEDELJA U SEDLU
Monday, 25 August 2014
Počela je "Nedelja u sedlu"!
 
IZLOŽBA U DOMU OMLADINE U BGEOGRADU
Monday, 09 June 2014

U četvrtak, 12.06. u 18:00 časova, otvara se izložba "Moje, tvoje, naše sutra" u Beogradu u Domu omladine.

Na izložbi će biti izloženi i radovi naših učenika koji su učestvovali u ovom projektu interkulturalnog stripa u organizaciji udruženja  "Oko nas".

Istoimeni film koji je sniman tokom trajanja projekta možete pogledati na sajtu RTS-a u okviru emisije "Građanin" od 7.06.2014. (drugi prilog)

na adresi: http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/18/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+2/1617955/%D0%93%D1%80%D0%B0%D1%92%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD.html

 

Pozivamo Vas da posetite izložbu i pogledate film

 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 181 - 200 of 302