Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

Još jedan poklon za naše đake
Friday, 05 December 2014
Članovi Društva pčelara "Jovan Živanović" su juče bili naši gosti i poklonili nam 100 kilograma meda. Pridružio im se i predsednik Skupštine Grada Novog Sada, dr Siniša Sević.
Detaljnije...
 
Slatki darovi solidarnosti
Friday, 05 December 2014
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je i u našem dnevnom boravnku u Jevrejskoj ulici. Njima su u goste došli učenici privatne osnovne škole "Miroslav – Mika Antić".


Detaljnije...
 
Obeležen 3. decembar
Friday, 05 December 2014
Povodom 3. decembra, međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u osnovnoj školi je održana priredba. 
Detaljnije...
 
DNEVNI BORAVAK U POSETI BALETSKOJ ŠKOLI
Thursday, 27 November 2014
Korisnici Dnevnog boravka ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika i učenici na programu Obrazovanja odraslih posetili su 25.11.2014.godine Baletsku školu u Novom Sadu.
Detaljnije...
 
Dragi gosti iz Britanskog saveta
Thursday, 04 December 2014

Zaposleni u Britanskom savetu (British Council) u Beogradu proveli su u ponedeljak dan družeći se sa našim učenicima i korisnicima. Ovo druženje je deo njihovog programa za zaposlene, pod nazivom Dan različitosti.

Poseta je imala poseban ton zbog činjenice da su naši gosti zamolili da im domaćini ne budu nastavnici, već naprotiv, naši učenici i korisnici.  

Detaljnije...
 
Ministar i roditelji
Thursday, 04 December 2014
Tokom proteklog vikenda u našoj srednjoj školi održan je sastanak ministra za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, Srđana Verbića, i članova Saveta roditelja Grada Novog Sada.
Detaljnije...
 
Promocija knjige Ištvana Mesaroša
Wednesday, 03 December 2014
Ištvan Mesarošli nadimkom Pišta i, naš nekadašnji učenik, predstavio je učenicima i korisnicima Radnog centra svoju knjigu poezije "Nežna barikada". O knjizi je na promociji govorio pesnik Rale Nišavić, član Društva književnika Vojvodine.
Detaljnije...
 
Zajedno u sportu
Wednesday, 03 December 2014

Prošlu nedelju, kada je sport u pitanju, obeležio je događaj Zajedno u sportu. Bili smo domaćini našim gostima iz Foruma mladih sa invaliditetom i Savezu košarkaša u kolicima.

Nakon promocije košarke u kolicima i odbojke i stonog tenisa naši učenici su imali prilike da se oprobaju u ovim sportovima, ali i da odmere snage sa našim paraolimpijcima. 

Cilj događaja je motivisanje i podsticanje mladih osoba sa invaliditetom da se aktivno bave sportom, ali i popularisanje sporta osoba sa invaliditetom široj društvenoj zajednici.

Detaljnije...
 
Gosti iz Čakovca
Wednesday, 03 December 2014
Prethodne nedelje imali smo goste iz Čakovca, iz Hrvatske. U delegaciji koja je posetila našu srednju školu bili su gradonačelnik sa svojim zamenicima, kolege iz Centra za odgoj i obrazovanje, kao i predstavnica Agencije za razvoj Varaždinske županije.
Detaljnije...
 
Poseta Baletskoj školi
Wednesday, 03 December 2014
Korisnici Dnevnog boravka i korisnici programa za obrazovanje odraslih posetili su krajem prošlog meseca Baletsku školu.
Detaljnije...
 
OBUKA ZA KORIŠĆENJE AUDIOBIBLIOTEKE
Thursday, 20 November 2014

Zahvaljujući dobroj volji Udruženja građana „Sunce“, za cerebralnu i dečiju paralizu južnobačkog okruga Novi Sad, učenicima naše škole odnedavno je na raspolaganju i audiobiblioteka.

Juče je u srednjoj školi održana obuka za naše kolege koji ovo pomagalo treba da koriste u nastavi. Obuku su realizovali stručnjaci iz firme Alfanum - Nataša Vujnović Sedlar i Dragiša Mišković.

Detaljnije...
 
POSETA DELEGACIJE UNICEF-a
Thursday, 20 November 2014

UNICEF-ove stručnjakinje za obrazovanje Tanja Ranković, Borislava Maksimović i Anne Marie Čuković boravile su početkom ove nedelje u radnoj poseti našoj školi.

Detaljnije...
 
BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU
Thursday, 20 November 2014

Svetski dan sećanja na žrtave u saobraćajnim nezgodama bio je povod da se u školama širom Srbije ova nedelja iskoristi da se sa učenicima razgovara o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju. Mi smo u osnovnoj školi organizovali aktivnosti u kojima su učestvovali svi učenici.

Prikazana im je kraća prezentacija kroz koju su im objašnjena osnovna pravila u vezi sa ponašanjem u saobraćaju (kretanje pešaka, pešački prelaz, saobraćajna signalizacija...).

Detaljnije...
 
MAĐIONIČARSKI ŠOU
Thursday, 20 November 2014

Povodom Dana tolerancije, u osnovnoj školi je održana mađioničarska predstava koju je deci poklonio  mađioničar Volare. Učenici su se zabavili, imali priliku da učestvuju u predstavi, a mađioničarski  trikovi su svima izmamili osmeh na lice.

 

madjionicar.jpgmadjionicar 2.jpg
 
PRODAJNA IZLOŽBA KNJIGA “KREATIVNOG CENTRA”
Wednesday, 19 November 2014

Izdavačka kuća"Kreativni centar" iz Beograda će od sutra do narednog petka, 28. novembra  organizovati prodajnu izložbu knjiga u biblioteci naše osnovne škole, u ulici Braće Ribnikara 32.

Pozivamo naše učenike, korisnike, roditelje i zaposlene, da posete izložbu!

Detaljnije...
 
SEMINAR O GRAFIČARSTVU
Thursday, 13 November 2014

Nove tehnologije u oblasti sitoštampe bile su teme seminara koji je održan juče u prostorijama naše srednje škole. 

Seminar su organizovali preduzeće "Ševa d.o.o" i Grafički studio "Milan Petrović". 

Detaljnije...
 
SAV TAJ DŽEZ
Thursday, 13 November 2014

Juče je Plava sala naše srednje škole na kratko ličila na džez klub. Naši gosti bili su učesnici Novosadskog džez festivala, tradicionalne manifestacije koju organizuje Kulturni centar Novog Sada.

Sve bi ličilo na još jedno gostovanje umetnika u našoj školi, no juče je bilo drugačije... 

Detaljnije...
 
MASKENBAL
Thursday, 13 November 2014

Naši osnovci su nedavno uživali u maskenbalu i međusobno pokušavali da pogode ko se od njihovih drugara maskirao u koji lik. Maski je bilo različitih, duhovitih i zanimljivih. Ipak, učenici trećih, četvrtih i šestih razreda, koji su učestvovali u ovoj aktivnosti, izabrali su najuspešnije i njima najlepše. 

Detaljnije...
 
BELLISSIMA BIELLA ITALIA
Friday, 07 November 2014
Ekspedicija sa severa Italije iz grada Biella, udruđenja građana „Piccolo Fiore“, 27-28.10.2014.godine su posetili ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika, i na taj način potvrdili nastavak bliske saradnje između ove dve institucije.

Prema njihovim rečima, prvi utisak o Novom Sadu je za njih bio fascinantan, Petrovaradinska tvrđava, sam centar grada, a prevashodno ljudi. Uz puno osmeha prisećali smo se jedinstvenih trenutaka iz Italije, drugara koje smo upoznali u okviru obilazaka tamošnjih institucija i novinama u radu, koje su nam se desile u oblasti socijalne zaštite.
Detaljnije...
 
„ZAJEDNO U SPORTU 2014.“
Friday, 07 November 2014

Krajem oktobra, u Žablju su održane prve Igre bez granica za osobe sa invaliditetom. Naši učenici i korisnici su ostvarili odlične rezultate: korisnici Radnog centra osvojili su zlato u disciplini nadvlačenje konopca, dok je u mini krosu za devojčice, Melisa Krasnići, učenica šestog razreda, osvojila drugo mesto.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 181 - 200 of 321