Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

Zajedno u sportu
Wednesday, 03 December 2014

Prošlu nedelju, kada je sport u pitanju, obeležio je događaj Zajedno u sportu. Bili smo domaćini našim gostima iz Foruma mladih sa invaliditetom i Savezu košarkaša u kolicima.

Nakon promocije košarke u kolicima i odbojke i stonog tenisa naši učenici su imali prilike da se oprobaju u ovim sportovima, ali i da odmere snage sa našim paraolimpijcima. 

Cilj događaja je motivisanje i podsticanje mladih osoba sa invaliditetom da se aktivno bave sportom, ali i popularisanje sporta osoba sa invaliditetom široj društvenoj zajednici.

Detaljnije...
 
Gosti iz Čakovca
Wednesday, 03 December 2014
Prethodne nedelje imali smo goste iz Čakovca, iz Hrvatske. U delegaciji koja je posetila našu srednju školu bili su gradonačelnik sa svojim zamenicima, kolege iz Centra za odgoj i obrazovanje, kao i predstavnica Agencije za razvoj Varaždinske županije.
Detaljnije...
 
Poseta Baletskoj školi
Wednesday, 03 December 2014
Korisnici Dnevnog boravka i korisnici programa za obrazovanje odraslih posetili su krajem prošlog meseca Baletsku školu.
Detaljnije...
 
OBUKA ZA KORIŠĆENJE AUDIOBIBLIOTEKE
Thursday, 20 November 2014

Zahvaljujući dobroj volji Udruženja građana „Sunce“, za cerebralnu i dečiju paralizu južnobačkog okruga Novi Sad, učenicima naše škole odnedavno je na raspolaganju i audiobiblioteka.

Juče je u srednjoj školi održana obuka za naše kolege koji ovo pomagalo treba da koriste u nastavi. Obuku su realizovali stručnjaci iz firme Alfanum - Nataša Vujnović Sedlar i Dragiša Mišković.

Detaljnije...
 
POSETA DELEGACIJE UNICEF-a
Thursday, 20 November 2014

UNICEF-ove stručnjakinje za obrazovanje Tanja Ranković, Borislava Maksimović i Anne Marie Čuković boravile su početkom ove nedelje u radnoj poseti našoj školi.

Detaljnije...
 
BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU
Thursday, 20 November 2014

Svetski dan sećanja na žrtave u saobraćajnim nezgodama bio je povod da se u školama širom Srbije ova nedelja iskoristi da se sa učenicima razgovara o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju. Mi smo u osnovnoj školi organizovali aktivnosti u kojima su učestvovali svi učenici.

Prikazana im je kraća prezentacija kroz koju su im objašnjena osnovna pravila u vezi sa ponašanjem u saobraćaju (kretanje pešaka, pešački prelaz, saobraćajna signalizacija...).

Detaljnije...
 
MAĐIONIČARSKI ŠOU
Thursday, 20 November 2014

Povodom Dana tolerancije, u osnovnoj školi je održana mađioničarska predstava koju je deci poklonio  mađioničar Volare. Učenici su se zabavili, imali priliku da učestvuju u predstavi, a mađioničarski  trikovi su svima izmamili osmeh na lice.

 

madjionicar.jpgmadjionicar 2.jpg
 
PRODAJNA IZLOŽBA KNJIGA “KREATIVNOG CENTRA”
Wednesday, 19 November 2014

Izdavačka kuća"Kreativni centar" iz Beograda će od sutra do narednog petka, 28. novembra  organizovati prodajnu izložbu knjiga u biblioteci naše osnovne škole, u ulici Braće Ribnikara 32.

Pozivamo naše učenike, korisnike, roditelje i zaposlene, da posete izložbu!

Detaljnije...
 
SEMINAR O GRAFIČARSTVU
Thursday, 13 November 2014

Nove tehnologije u oblasti sitoštampe bile su teme seminara koji je održan juče u prostorijama naše srednje škole. 

Seminar su organizovali preduzeće "Ševa d.o.o" i Grafički studio "Milan Petrović". 

Detaljnije...
 
SAV TAJ DŽEZ
Thursday, 13 November 2014

Juče je Plava sala naše srednje škole na kratko ličila na džez klub. Naši gosti bili su učesnici Novosadskog džez festivala, tradicionalne manifestacije koju organizuje Kulturni centar Novog Sada.

Sve bi ličilo na još jedno gostovanje umetnika u našoj školi, no juče je bilo drugačije... 

Detaljnije...
 
MASKENBAL
Thursday, 13 November 2014

Naši osnovci su nedavno uživali u maskenbalu i međusobno pokušavali da pogode ko se od njihovih drugara maskirao u koji lik. Maski je bilo različitih, duhovitih i zanimljivih. Ipak, učenici trećih, četvrtih i šestih razreda, koji su učestvovali u ovoj aktivnosti, izabrali su najuspešnije i njima najlepše. 

Detaljnije...
 
BELLISSIMA BIELLA ITALIA
Friday, 07 November 2014
Ekspedicija sa severa Italije iz grada Biella, udruđenja građana „Piccolo Fiore“, 27-28.10.2014.godine su posetili ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika, i na taj način potvrdili nastavak bliske saradnje između ove dve institucije.

Prema njihovim rečima, prvi utisak o Novom Sadu je za njih bio fascinantan, Petrovaradinska tvrđava, sam centar grada, a prevashodno ljudi. Uz puno osmeha prisećali smo se jedinstvenih trenutaka iz Italije, drugara koje smo upoznali u okviru obilazaka tamošnjih institucija i novinama u radu, koje su nam se desile u oblasti socijalne zaštite.
Detaljnije...
 
„ZAJEDNO U SPORTU 2014.“
Friday, 07 November 2014

Krajem oktobra, u Žablju su održane prve Igre bez granica za osobe sa invaliditetom. Naši učenici i korisnici su ostvarili odlične rezultate: korisnici Radnog centra osvojili su zlato u disciplini nadvlačenje konopca, dok je u mini krosu za devojčice, Melisa Krasnići, učenica šestog razreda, osvojila drugo mesto.

Detaljnije...
 
INTERAKTIVNA RADIONICA '' SVET OBOJEN DRUGAČIJE''
Friday, 07 November 2014

Početak meseca, u osnovnoj školi, obeležila je interaktivna radionica „Svet obojen drugačije“. Cilj radionice, koju su osmislili studenti pejzažne arhitekture, je da se kroz temu ekologije i očuvanja zelenih površina podstakne razmišljanje o potrebama različitih grupa i mogućnostima da se zajednički prostori prilagode svima.

Detaljnije...
 
PRAVLJENJE TURŠIJE SA ČLANOVIMA PORODICE
Friday, 07 November 2014
U okviru manifestacije „Sunčana jesen života“, naši osnovci su, zajedno sa članovima svoje porodice, pripremali turšiju. 
Detaljnije...
 
SUNČANA JESEN ŽIVOTA
Wednesday, 05 November 2014

U okviru manifestacije „Sunčana jesen života“ posetili smo korisnike Gerontološkog centra „Oaza“. Pripremili smo im prigodni program na temu sunčane jeseni života. Učenici su govorili stihove Mike Antića – „Vojvodina“, a sve to je bilo propraćeno prigodno odabranim pesmama Đorđa Balaševića o Vojvodini. Program je izazvao oduševljenje naših domaćina.

 

Detaljnije...
 
NAGRADA NA SAJMU KNJIGA
Wednesday, 05 November 2014

Milunka Petrović, učenica naše škole, dobila je Specijalnu nagradu za književni prvenac, knjigu eseja „Samo su noći znale sve“. Nagradu dodeljuje Izdavačka kuća „ Književna omladina Srbije“ dodelila je nagrade za književna ostvarenja mladih talenata u kategoriji za knjigu poezije i romana.

Knjiga sadrži razmišljanja o raznim životnim pitanjima i nekoliko pesama. 

Milunka je nagradu primila krajem oktobra, na Sajmu knjiga u Beogradu.

Draga Milunka, iskreno cestitamo!  

nagrada na sajmu knjiga 1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Detaljnije...
 
PROMOCIJA PRVE KNJIGE MILUNKE MILE PETROVIĆ
Wednesday, 05 November 2014

Promocija književnog prvenca „Samo su noći znale sve“, naše učenice , Milunke Mile Petrović, održana je u Narodnoj biblioteci u Bečeju, po;etkom oktobra ove godine. Promociji su prisustvovali predstavnici izdavačke kuće «Književna omladina Srbije» iz Beograda, učenici i nastavnici ŠOSO «Milan Petrović» sa domom učenika, Milunkini roditelji, rodbina i poznanici.

 

    

Detaljnije...
 
UREĐENJE ŠKOLSKOG DVORIŠTA
Thursday, 23 October 2014
Dana  20.10.2014. godine, Tim za  realizaciju programa  u  saradnji sa Timom za unapređenje obrazovno-vaspitnog rada  realizovao  je  akciju uređenja  školskog  dvorišta  ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika, u  cilju  praktičnog  angažovanja  učenika  i  stvaranja  prijatnije  atmosfere
Detaljnije...
 
KINEKT KAMERA
Monday, 20 October 2014

U našu školu je stigao još jedan zanimljiv uređaj. Organizacija IAN Telecentar, koja je uključena u međunarodni projekat razvoja kompjuterskih igrica za za decu i mlade sa motornim i intelektualnim poteškoćama, obratila nam se sa predlogom za saradnju. 

Projekat se realizuje pomoću Kinekt (Kinect)kamere koja snima pokrete igrača i prenosi ih u kompjutersku igricu. Radi se o sistemu sa kamerama koji detektuju pokrete tela i tako omogućavaju kontrolu u igrama kroz pokrete tela u realnosti. 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 161 - 180 of 294