Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

PROSLAVA SVETOG SAVE
Tuesday, 03 February 2015

Centralna proslava školske Slave, Svetog Save, i ove godine je održana u prostorijama naše srednje škole. Akademija je započela Svetosavskom himnom i osvećivanjem slavskog kolača i žita. Nakon toga, usledile su Svetosavske besede pod nazivom „Opomena pokoljenju“.

Detaljnije...
 
SLIKE IZ ŽIVOTA SVETOG SAVE
Tuesday, 03 February 2015

Povodom školske Slave, Svetog Save, Dečiji savez  Društva učitelja Novog Sada je, u saradnji sa našom školom, organizovao likovnu radionicu pod nazivom „Slike iz života Svetog Save“.

Detaljnije...
 
Simpozijum "Moja Montesori praksa"
Monday, 26 January 2015

Obaveštavamo sve zainteresovane da Škola za osnovno i srednje obrazovanje

„MILAN PETROVIĆ“ sa domom učenika, Novi Sad

 

Organizuje

SIMPOZIJUM:

„MOJA MONTESORI PRAKSA“

Akreditovan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja

 

Datum održavanja:

28. 02. 2015.

 

Mesto održavanja:

Bate Brkića bb, Novi Sad, PLAVA SALA (ŠOSO„Milan Petrović“ sa domom učenika, objekat srednje škole)

 

 

Prijave za učešće:

Milica Erceg,  064 3144476 Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Danijela Dapčević, 064 2003024, Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

 

Cena kotizacije je neto 2000 din.

Kotizacija se može platiti na dan početka simpozijuma kao i na žiro račun škole 840-219666-51, ali je neophodno da učešće unapred najavite.

 

Kotizacija obuhvata: prisustvo na simpozijumu, posluženje, ručak, cd sa materijalom i setrifikat ZUOVa, potvrda o prisustvu na simpozijumu i akreditovani bodovi

 

Prijave očekujemo do 20. februara 2015.

U nastavku možete da vidite plan rada:  

Detaljnije...
 
Pozivamo vas na otvaranje izložbe Reciklart 2014
Thursday, 15 January 2015

Pozivamo vas da budete naši gosti na otvaranju izložbe radova koji su nastali u okviru projekta "Reciklart 2014".

Ovaj projekta realizovali smo zajednički sa Departmanom likovnih.

Otvaranje je sutra, u 18 časova, u Multimedijalnom centru akademije umetnosti, Đure Jakšića 7.

Poziv za otvaranje poslao je i Radio 021:

 http://www.021.rs/Vodic/Muzeji-i-izlozbe/Otvaranje-izlozbe-Reciklart-2014-u-petak.html 

 
Zapakuj poklon, izmami osmeh
Tuesday, 30 December 2014

Zaposleni u Banca Intesa AD Beograd, sada već tradicionalno, šestu godinu za redom, učestvuju u jednoj od najhumanijih aktivnosti svoje banke pod nazivom „Zapakuj poklon, izmami osmeh“.

 

Detaljnije...
 
Gosti iz Slovenije
Tuesday, 30 December 2014

U gostima su nam bili dugogodišnji prijatelji i saradnici iz Centra Janeza Levca iz Ljubljane. Cilj posete bila je razmena stručnih iskustava, ali i planiranje saradnje na zajedničkim projektima.

Detaljnije...
 
CA Deda mraz nam poklonio igračke
Saturday, 27 December 2014

Naši dugogodišnji prijatelji, koji nam često pomažu, Credit Agricole banka Srbija, obradovali su nas još jednom. CA Deda mraz je našim osnovcima poklonio vaučer u vrednosti od 50.000 dinara za kupovinu igračaka.

Detaljnije...
 
Odbojka spaja
Saturday, 27 December 2014
Odbojkaški savez Srbije je 25. decembra, u beogradskom hotelu “Metropol Palas”, organizovao novogodišnji koktel “Naša strana mreže” na kojem su dodeljeni trofeji  za najbolju odbojkašicu i odbojkaša i najbolju odbojkašicu i odbojkaša na pesku u 2014.godini.                                                                                                                                    Tom prilikom su, u okviru projekta ”Odbojka spaja”, koji su pokrenuli Odbojkaški savez Srbije I kompanija “Vip mobile”, dodeljeni trofeji “Odbojka spaja” laureatima: Domu za decu i omladinu “Duško Radović” iz Niša i Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” sa domom učenika iz Novog Sada.                                                                                                                                                           
Detaljnije...
 
Još novogodišnjih radosti
Tuesday, 23 December 2014
Pretpraznična atmosfera vladala je i u našim dnevnim boravcima... Novogodišnja predstava, Deda Mraz i paketići - više nego dovoljno za uživanje.
Detaljnije...
 
Jedan paketić – mnogo ljubavi
Tuesday, 23 December 2014

U okviru tradicionalne akcije „Jedan paketić-mnogo ljubavi“ Crveni krst Novog Sada,  u saradnji sa Credit Agricole bankom, fabrikom cementa  Lafarge, veleprodajnim lancem Metro Cash&Carry i Novosadskim sajmom  podelio je  200 novogodišnjih poklona  učenicima  naše osnovne škole.  

Detaljnije...
 
Frižideri toplog srca
Monday, 22 December 2014
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici RTV Signala posetili su ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika povodom završetka humanitarne akcije "Frižideri toplog srca". Tom prilikom njima su uručeni frižideri puni hrane prikupljene u okviru humanitarne akcije koju je pokrenuo Radio Signal pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.
Detaljnije...
 
Novogodišnji bazar rukotvorina
Friday, 19 December 2014

Juče je u holu Izvršnog veća Vojvodine održan tradicionalan novogodišnji Bazar rukotvorina na kome su učestvovale sve škole za decu sa smetnjama u razvoju iz Vojvodine. Učestvovalo je 12 škola i to iz: Pančeva, Sombora, Subotice, Zrenjanina, Sremske Mitrovice, Šida, Bačke Palanke, Stare Pazove, Bečeja, Kikinde i Novog Sada.

Detaljnije...
 
"DODIRNI I OSETI" U SPOMEN ZBIRCI PAVLA BELJANSKOG
Friday, 19 December 2014

Po ideji naše koleginice Snežane Nikolić i uz našu tehničku saradnju u izradi taktilnih dijagrama, u Spomen zbirci Pavle Beljanski otvorena je izložba "Dodirni i oseti", pristupačna i sugrađanima sa oštećenjem vida. O ovoj, izuzetno važnoj postavci za inkluzivni pokret u našoj sredini Snežana kaže:

Detaljnije...
 
Kombi pun novogodišnjih paketića
Thursday, 18 December 2014

Juče je u našim đacima stigao veliki novogodišnji poklon – novi kombi pun novogodišnjih paketića. Ključeve je našoj direktorki svečano uručio gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Reč je o donaciji "foksvagen" kombija sa devet sedišta i pratećom opremom koji nam je poklonila kompanija „Energotehnika Južna Bačka“ d.o.o Novi Sad. Njima su se pridružili i UNIQA osiguranje, koje je kasko osiguralo vozilo, kao preduzeće i Elixir Group iz Šapca, koje se pobrinulo da kombi napuni novogodišnjim paketićima.

Detaljnije...
 
U susret Novoj godini
Thursday, 18 December 2014

Naši drugari iz dnevnog boravka u Jevrejskoj ulici krenuli su u susret praznicima.

Detaljnije...
 
Druženje uz zvuke klavira
Thursday, 18 December 2014

Korisnici naših dnevnih boravaka iz ulica Bore Stankovića i Jevrejske, družili su se sa učenicima Muzičke škole ,,Josip Slavenski " iz Novog Sada.

Detaljnije...
 
Edukacija o samozastupničkom aktivizmu
Thursday, 18 December 2014

ProjekatSamozastupanjem do prava osoba sa intelektualnim teškoćamau partnerstvu Asocijacije za promovisanje inkluzije Srbije i Inkluzivnog centra iz Novog Sada, započeo je, kao što smo već pisali, uličnom akcijom tokom koje su naši učenici delili Novosađanima propagandni materijal, a nastavljena je edukacijom o samozastupničkom aktivizmu.

Detaljnije...
 
Jovana i Boriša testirali pristupačnu senzornu baštu
Wednesday, 17 December 2014

Ovih dana je završen projekat “Moj pristupačni vrt" koji je u dvorištu srednje škole realizovan u partnerstvu sa udruženjem Centar za socijalnu inkluziju. Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine. Postavljanjem parko-ploča ispred velikih žardinjera sa aromatičnim biljem omogućeno je svim učenicima i korisnicima programa da priđu ovom  vrtu, da ga održavaju ili da uživaju u bojama, teksturi  i mirisima. Svaka zasađena biljna vrsta označena je natpisom  odštampanim u crnom tisku i na Brajevom pismu, pa vrt ima i edukativnu dimenziju.

Detaljnije...
 
Samozastupanje
Thursday, 11 December 2014
Naši učenici su juče, u centru Novog Sada, prolaznicima delili propagandni materijal u vezi sa samozastupanjem osoba sa smetnjama u intelektualnom razvoju. 

Ova aktivnost je deo medjunarodnog projekta koji se bavi ovom, za našu decu, izuzetno važnom oblašću.
 
Novosadska televizija je zabeležila ovaj događaj:
 
 

Detaljnije...
 
Novi Sad - zdrav grad
Thursday, 11 December 2014

Početkom nedelje bili smo domaćini konferencije "Novi Sad - zdrav grad", koju je organizovao Institut za javno zdravlje Vojvodine. Ovaj događaj je samo jedan u nizu aktivnosti koje Institut realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo.

Cilj projekta je unapređenje kvaliteta života u našem gradu, a Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji je deo Evropske mreže zdravih gradova.

Evo kako je o ovom događaju izvestio "Dnevnik":

 http://www.dnevnik.rs/novi-sad/da-novi-sad-postane-zdrav-grad 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 161 - 180 of 321