Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

Frižideri toplog srca
Monday, 22 December 2014
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici RTV Signala posetili su ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika povodom završetka humanitarne akcije "Frižideri toplog srca". Tom prilikom njima su uručeni frižideri puni hrane prikupljene u okviru humanitarne akcije koju je pokrenuo Radio Signal pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.
Detaljnije...
 
Novogodišnji bazar rukotvorina
Friday, 19 December 2014

Juče je u holu Izvršnog veća Vojvodine održan tradicionalan novogodišnji Bazar rukotvorina na kome su učestvovale sve škole za decu sa smetnjama u razvoju iz Vojvodine. Učestvovalo je 12 škola i to iz: Pančeva, Sombora, Subotice, Zrenjanina, Sremske Mitrovice, Šida, Bačke Palanke, Stare Pazove, Bečeja, Kikinde i Novog Sada.

Detaljnije...
 
"DODIRNI I OSETI" U SPOMEN ZBIRCI PAVLA BELJANSKOG
Friday, 19 December 2014

Po ideji naše koleginice Snežane Nikolić i uz našu tehničku saradnju u izradi taktilnih dijagrama, u Spomen zbirci Pavle Beljanski otvorena je izložba "Dodirni i oseti", pristupačna i sugrađanima sa oštećenjem vida. O ovoj, izuzetno važnoj postavci za inkluzivni pokret u našoj sredini Snežana kaže:

Detaljnije...
 
Kombi pun novogodišnjih paketića
Thursday, 18 December 2014

Juče je u našim đacima stigao veliki novogodišnji poklon – novi kombi pun novogodišnjih paketića. Ključeve je našoj direktorki svečano uručio gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Reč je o donaciji "foksvagen" kombija sa devet sedišta i pratećom opremom koji nam je poklonila kompanija „Energotehnika Južna Bačka“ d.o.o Novi Sad. Njima su se pridružili i UNIQA osiguranje, koje je kasko osiguralo vozilo, kao preduzeće i Elixir Group iz Šapca, koje se pobrinulo da kombi napuni novogodišnjim paketićima.

Detaljnije...
 
U susret Novoj godini
Thursday, 18 December 2014

Naši drugari iz dnevnog boravka u Jevrejskoj ulici krenuli su u susret praznicima.

Detaljnije...
 
Druženje uz zvuke klavira
Thursday, 18 December 2014

Korisnici naših dnevnih boravaka iz ulica Bore Stankovića i Jevrejske, družili su se sa učenicima Muzičke škole ,,Josip Slavenski " iz Novog Sada.

Detaljnije...
 
Edukacija o samozastupničkom aktivizmu
Thursday, 18 December 2014

ProjekatSamozastupanjem do prava osoba sa intelektualnim teškoćamau partnerstvu Asocijacije za promovisanje inkluzije Srbije i Inkluzivnog centra iz Novog Sada, započeo je, kao što smo već pisali, uličnom akcijom tokom koje su naši učenici delili Novosađanima propagandni materijal, a nastavljena je edukacijom o samozastupničkom aktivizmu.

Detaljnije...
 
Jovana i Boriša testirali pristupačnu senzornu baštu
Wednesday, 17 December 2014

Ovih dana je završen projekat “Moj pristupačni vrt" koji je u dvorištu srednje škole realizovan u partnerstvu sa udruženjem Centar za socijalnu inkluziju. Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine. Postavljanjem parko-ploča ispred velikih žardinjera sa aromatičnim biljem omogućeno je svim učenicima i korisnicima programa da priđu ovom  vrtu, da ga održavaju ili da uživaju u bojama, teksturi  i mirisima. Svaka zasađena biljna vrsta označena je natpisom  odštampanim u crnom tisku i na Brajevom pismu, pa vrt ima i edukativnu dimenziju.

Detaljnije...
 
Samozastupanje
Thursday, 11 December 2014
Naši učenici su juče, u centru Novog Sada, prolaznicima delili propagandni materijal u vezi sa samozastupanjem osoba sa smetnjama u intelektualnom razvoju. 

Ova aktivnost je deo medjunarodnog projekta koji se bavi ovom, za našu decu, izuzetno važnom oblašću.
 
Novosadska televizija je zabeležila ovaj događaj:
 
 

Detaljnije...
 
Novi Sad - zdrav grad
Thursday, 11 December 2014

Početkom nedelje bili smo domaćini konferencije "Novi Sad - zdrav grad", koju je organizovao Institut za javno zdravlje Vojvodine. Ovaj događaj je samo jedan u nizu aktivnosti koje Institut realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo.

Cilj projekta je unapređenje kvaliteta života u našem gradu, a Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji je deo Evropske mreže zdravih gradova.

Evo kako je o ovom događaju izvestio "Dnevnik":

 http://www.dnevnik.rs/novi-sad/da-novi-sad-postane-zdrav-grad 

 
Još jedan poklon za naše đake
Friday, 05 December 2014
Članovi Društva pčelara "Jovan Živanović" su juče bili naši gosti i poklonili nam 100 kilograma meda. Pridružio im se i predsednik Skupštine Grada Novog Sada, dr Siniša Sević.
Detaljnije...
 
Slatki darovi solidarnosti
Friday, 05 December 2014
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je i u našem dnevnom boravnku u Jevrejskoj ulici. Njima su u goste došli učenici privatne osnovne škole "Miroslav – Mika Antić".


Detaljnije...
 
Obeležen 3. decembar
Friday, 05 December 2014
Povodom 3. decembra, međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u osnovnoj školi je održana priredba. 
Detaljnije...
 
DNEVNI BORAVAK U POSETI BALETSKOJ ŠKOLI
Thursday, 27 November 2014
Korisnici Dnevnog boravka ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika i učenici na programu Obrazovanja odraslih posetili su 25.11.2014.godine Baletsku školu u Novom Sadu.
Detaljnije...
 
Dragi gosti iz Britanskog saveta
Wednesday, 03 December 2014

Zaposleni u Britanskom savetu (British Council) u Beogradu proveli su u ponedeljak dan družeći se sa našim učenicima i korisnicima. Ovo druženje je deo njihovog programa za zaposlene, pod nazivom Dan različitosti.

Poseta je imala poseban ton zbog činjenice da su naši gosti zamolili da im domaćini ne budu nastavnici, već naprotiv, naši učenici i korisnici.  

Detaljnije...
 
Ministar i roditelji
Wednesday, 03 December 2014
Tokom proteklog vikenda u našoj srednjoj školi održan je sastanak ministra za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, Srđana Verbića, i članova Saveta roditelja Grada Novog Sada.
Detaljnije...
 
Promocija knjige Ištvana Mesaroša
Wednesday, 03 December 2014
Ištvan Mesarošli nadimkom Pišta i, naš nekadašnji učenik, predstavio je učenicima i korisnicima Radnog centra svoju knjigu poezije "Nežna barikada". O knjizi je na promociji govorio pesnik Rale Nišavić, član Društva književnika Vojvodine.
Detaljnije...
 
Zajedno u sportu
Wednesday, 03 December 2014

Prošlu nedelju, kada je sport u pitanju, obeležio je događaj Zajedno u sportu. Bili smo domaćini našim gostima iz Foruma mladih sa invaliditetom i Savezu košarkaša u kolicima.

Nakon promocije košarke u kolicima i odbojke i stonog tenisa naši učenici su imali prilike da se oprobaju u ovim sportovima, ali i da odmere snage sa našim paraolimpijcima. 

Cilj događaja je motivisanje i podsticanje mladih osoba sa invaliditetom da se aktivno bave sportom, ali i popularisanje sporta osoba sa invaliditetom široj društvenoj zajednici.

Detaljnije...
 
Gosti iz Čakovca
Wednesday, 03 December 2014
Prethodne nedelje imali smo goste iz Čakovca, iz Hrvatske. U delegaciji koja je posetila našu srednju školu bili su gradonačelnik sa svojim zamenicima, kolege iz Centra za odgoj i obrazovanje, kao i predstavnica Agencije za razvoj Varaždinske županije.
Detaljnije...
 
Poseta Baletskoj školi
Wednesday, 03 December 2014
Korisnici Dnevnog boravka i korisnici programa za obrazovanje odraslih posetili su krajem prošlog meseca Baletsku školu.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 141 - 160 of 291