Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

SVEČANO OTVOREN SENZORNI VRT
Thursday, 05 November 2015

Juče je u osnovnoj školi svečano otvoren senzorni vrt. Dvorište škole pretvoreno je u atraktivno prirodno okruženje u kojem se odgovarajućim aktivnostima podstiče razvoj svih čula.

Senzorni vrt su svečano otvorili Ambasador Republike Italije u Srbiji, Đuzepe Manci i Gradonačelnik Grada Novog Sada, Miloš Vučević. Svečanosti su prisustvovali i državni sekretar u Ministrastvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenada Ivaniševića, kao i brojnih predstavnici lokalne samouprave i pokrajinske administarcije.

Evo kako su o ovom događaju izvestili lokalni mediji:

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/ns-senzorni-vrt-u-skoli-milan-petrovic_655770.html

http://www.novisad.rs/shkola-milan-petrovitsh-dobila-senzorni-vrt

http://www.novosadska.tv/vest.php?id=20858

http://www.kanal9tv.com/senzorni-vrt-u-soso-dr-milan-petrovic-2/

 

Detaljnije...
 
PRAVA ZAJEDNICE GLUVIH
Thursday, 05 November 2015

Tokom protekle nedelje u našoj srednjoj školi održano je predavanje pod nazivom “Prava zajednice gluvih”.

Detaljnije...
 
POSETA GRADSKOJ BIBLIOTECI
Tuesday, 03 November 2015

U okviru Dečje nedelje, nasi učenici su posetili novosadsku Gradsku biblioteku, u Dunavskoj ulici. 

Detaljnije...
 
IGRE BEZ GRANICA
Monday, 26 October 2015

Opštinsko udruženja građana ,,Altruist" iz Žablja orgnizovalo je protekle nedelje manifestaciju ,,Igre bez granica", po drugi put ove godine. Manifestacija je sportsko-takmičarskog i zabavnog karaktera i u njoj, kao takmičari, učestvuju i osobe sa invaliditetom iz različitih udruženja i invalidskih organizacija. 

Detaljnije...
 
Stare fotografije
Friday, 23 October 2015
Korisnici Dnevnog boravka su prethodne nedelje posetili Muzej Vojvodine i uživali u izložbi starih fotografija.
Detaljnije...
 
KAD BIH MOGLA DA BIRAM
Tuesday, 13 October 2015

Krajem septembra u Novom Sadu je po 13. put održan međunarodni filmski festival "Uhvati sa mnom ovaj dan - Uhvati film". Festival kao centalnu temu ima invalidnost, a osim projekcija domaćih i stranih filmova, realizovan je i bogat prateći program - razgovori, radionice, seminari i izložbe u kojima su učestvale i osobe sa invaliditetom.

U konkurenciji preko 260 filmova iz više od 50 zemalja, festivalski žiri je kao najbolju protagonistkinju nagradio našu Marinu Obradović, za film “Kad bih mogla da biram”, koji priča o njoj. Film je nastao iz e-mail prepiske koju su vodili Marina i naš saradnik Žarko Sebić.

Protekle nedelje, prikazali smo ga našim srednjoškolcima i korisnicima Radnog centra.

Detaljnije...
 
LETOVANJE U BEČIĆIMA
Friday, 02 October 2015

Tradicionalni klimatski oporavak za korisnike Dnevnog boravka, ove godine je organizovan u hotelu Bečići" u Bečićima, od 20. do 27. septembra. 

Detaljnije...
 
NAGRADE NA LIKOVNOM KONKURSU “MOJ GRAD BEZ AUTOMOBILA“
Monday, 28 September 2015

Naši učenici: Sunita Aziri, Tanja Gruin, Duško Oparnica,  Maja Grgurić i Ilinka Ljubenov izabrani su među 20 najboljih i nagrađeni u okviru likovnog konkursa  ''Moj grad bez automobila''. Konkurs su organizovali EU Info Point Novi Sad i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Detaljnije...
 
SENZORNI VRT
Wednesday, 23 September 2015

Izgradnja senzornog vrta u dvorištu naše osnovne škole bliži se kraju.  Očekuje se da će radovi biti završeni do kraja meseca. Tim povodom radove je obišla delegacija Službe  za evropsku politiku i međunarodnu saradnju regije Emilija Romanja, na čelu sa gospodinom Lukom di Pjetrijem.

Detaljnije...
 
NASTAVAK SARADNJE SA BRITANSKIM SAVETOM
Friday, 11 September 2015

Na samom početku školske godine, posetila nas je delegacija Britanskog saveta. Ovog puta povod je bio upoznavanje sa novom direktorkom, gospođom Kler Sirs, koja će, u naredne četiri godine, biti zadužena za aktivnosti ove organizacije u Srbiji i na Zapadnom Balkanu. 

Detaljnije...
 
FUDBALSKI TURNIR „MOJA ŠKOLA –MOJ KLUB“
Wednesday, 01 July 2015

Naša osnovna škola se uključila u projekat „ Moja škola- moj klub“ koji realizuje Fudbalski savez Srbije. Cilj projekta je omasovljavanje fudbalskog sporta u školama, kroz usavršavanje nastavnika i pomoć u rekvizitima i opremi.                                               

U okviru projekta, naša škola je osnovala fudbalski klub „Milanče“ koji ima 20 članova, učenika viših razreda osnovne škole. 

Detaljnije...
 
„IGRAJ SE Z MANO“ – FESTIVAL U LJUBLJANI
Wednesday, 01 July 2015

Tokom juna u Ljubljani se održavo 9.Međunarodni festival pod nazivom „Igraj se z mano“, u organizaciji Centra Janeza Levca i Duštva za kulturu inkluzije iz Ljubljani. I naši učenici su svojim radionicama, frizerskom i muzičkom, doprilneli uspehu ove fantastične manifestacije.

Brojni učesnici iz zemlje (deca i učenici iz tipičnih škola i vrtića i škola za decu sa smetnjama u razvoju), regiona (BIH, Makedonije, Hrvatske i Srbije...), ali i inostranstva (Poljska, Norveška, Finska...) imali su priliku da pokažu svoje umeće i sposobnosti , ali i da se međusobno druže, razmenjuju stručna i lična iskustva, uživaju u divnim koncertima, vremenu i gradu – domaćinu ovog susreta. 

Detaljnije...
 
GOSTOVANJE HARFISTKINJE
Wednesday, 01 July 2015

U medijateci osnovne škole, krajem maja, gostovala je Željka Milošević - harfiskinja, dizajner zvuka i nastavnica u muzičkoj školi u Somboru. Ona je učenicima predstavila keltsku (mini) harfu. 

Detaljnije...
 
DAN MERENJA
Wednesday, 20 May 2015

Okosnicu obeležavanja Dana merenja ove godine je činila prezentacija

ČAS MERENJA  

 

koja je učenike  prisutne u Plavoj sali srednje škole podsetila na uvođenje samog metra, ali i celog sistema mera za dužinu, površinu i zapreminu. Učenici su imali priliku da se prisete prošlogodišnjeg obeležavanja Dana merenja, a ove godine da pozdrave i goste na ovoj aktivnosti - učenike Osnovne škole "MIloš Crnjanski" iz Novog Sada sa kojima su zajedno pevali, odgovarali na pitanja, sastavljali slagalice, slagali model kubnog metra i osvajali poklončiće - radove učenika škole "Miloš Crnjanski".

Autor i voditelj i ovogodišnjeg Dana merenja je nastavnica matematike Dragana Spremić.

 
Forum pružalaca usluga za osobe sa invaliditetom
Wednesday, 29 April 2015

Protekle nedelje, u zgradi Narodne banke Srbije, odrzan je drugi po redu Forum pružalaca usluga za osobe sa invaliditetom. Organizovali su ga Centar za orijentaciju drustva i Republički zavod za socijalnu zaštitu, uz podršku Evropske asocijacije pružalaca usluga - EASPD.

Detaljnije...
 
Prva nagrada u Onlajn nedelji
Tuesday, 28 April 2015

Nakon završene onlajn nedelje, kampanje u kojoj je ove godine učestvovalo 5300 ljudi iz cele Srbije, žiri je odabrao najbolje radove.

Autor najboljeg video zapisa je naš kolega Peter Tot. Nagrađni film možete pogledati ovde:

http://onlajnnedelja.ian.org.rs/pobednici-takmicenja/

 

Detaljnije...
 
Seminar o ranoj intervenciji
Tuesday, 28 April 2015

Protekle nedelje bili smo domaćini treninga “Program rane intervencije za decu sa višestrukom ometenošću i oštećenjem vida”.

Detaljnije...
 
Nagrada na literarnom konkursu
Tuesday, 28 April 2015

Pedagoški fakultet u Somboru, od ove godine, dodeljuje literarne nagrade “Avram Mrazović” za literarne radove na različite teme u vezi sa obrazovanjem.

Naša učenica, Vanja Kalezić, osvojila je treću nagradu u kategoriji učenika srednjih škola.

Detaljnije...
 
Dan planete Zemlje
Friday, 24 April 2015

U sredu, 22. aprila obeležili smo Dan planete Zemlje. Radionica je realizovana u našoj osnovnoj školi i u njoj su učestvovali svi učenici.

Detaljnije...
 
Sajam nastavnih sredstava
Friday, 24 April 2015

U želji da podstaknemo saradnju i razmenu ideja, školski Tim za unapređivanje obrazovno vaspitnog rada  je organizovao „Sajam nastavnih sredstava“. 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 121 - 140 of 321