Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

NAGRADE NA LIKOVNOM KONKURSU “MOJ GRAD BEZ AUTOMOBILA“
Monday, 28 September 2015

Naši učenici: Sunita Aziri, Tanja Gruin, Duško Oparnica,  Maja Grgurić i Ilinka Ljubenov izabrani su među 20 najboljih i nagrađeni u okviru likovnog konkursa  ''Moj grad bez automobila''. Konkurs su organizovali EU Info Point Novi Sad i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Detaljnije...
 
SENZORNI VRT
Wednesday, 23 September 2015

Izgradnja senzornog vrta u dvorištu naše osnovne škole bliži se kraju.  Očekuje se da će radovi biti završeni do kraja meseca. Tim povodom radove je obišla delegacija Službe  za evropsku politiku i međunarodnu saradnju regije Emilija Romanja, na čelu sa gospodinom Lukom di Pjetrijem.

Detaljnije...
 
NASTAVAK SARADNJE SA BRITANSKIM SAVETOM
Friday, 11 September 2015

Na samom početku školske godine, posetila nas je delegacija Britanskog saveta. Ovog puta povod je bio upoznavanje sa novom direktorkom, gospođom Kler Sirs, koja će, u naredne četiri godine, biti zadužena za aktivnosti ove organizacije u Srbiji i na Zapadnom Balkanu. 

Detaljnije...
 
FUDBALSKI TURNIR „MOJA ŠKOLA –MOJ KLUB“
Wednesday, 01 July 2015

Naša osnovna škola se uključila u projekat „ Moja škola- moj klub“ koji realizuje Fudbalski savez Srbije. Cilj projekta je omasovljavanje fudbalskog sporta u školama, kroz usavršavanje nastavnika i pomoć u rekvizitima i opremi.                                               

U okviru projekta, naša škola je osnovala fudbalski klub „Milanče“ koji ima 20 članova, učenika viših razreda osnovne škole. 

Detaljnije...
 
„IGRAJ SE Z MANO“ – FESTIVAL U LJUBLJANI
Wednesday, 01 July 2015

Tokom juna u Ljubljani se održavo 9.Međunarodni festival pod nazivom „Igraj se z mano“, u organizaciji Centra Janeza Levca i Duštva za kulturu inkluzije iz Ljubljani. I naši učenici su svojim radionicama, frizerskom i muzičkom, doprilneli uspehu ove fantastične manifestacije.

Brojni učesnici iz zemlje (deca i učenici iz tipičnih škola i vrtića i škola za decu sa smetnjama u razvoju), regiona (BIH, Makedonije, Hrvatske i Srbije...), ali i inostranstva (Poljska, Norveška, Finska...) imali su priliku da pokažu svoje umeće i sposobnosti , ali i da se međusobno druže, razmenjuju stručna i lična iskustva, uživaju u divnim koncertima, vremenu i gradu – domaćinu ovog susreta. 

Detaljnije...
 
GOSTOVANJE HARFISTKINJE
Wednesday, 01 July 2015

U medijateci osnovne škole, krajem maja, gostovala je Željka Milošević - harfiskinja, dizajner zvuka i nastavnica u muzičkoj školi u Somboru. Ona je učenicima predstavila keltsku (mini) harfu. 

Detaljnije...
 
DAN MERENJA
Wednesday, 20 May 2015

Okosnicu obeležavanja Dana merenja ove godine je činila prezentacija

ČAS MERENJA  

 

koja je učenike  prisutne u Plavoj sali srednje škole podsetila na uvođenje samog metra, ali i celog sistema mera za dužinu, površinu i zapreminu. Učenici su imali priliku da se prisete prošlogodišnjeg obeležavanja Dana merenja, a ove godine da pozdrave i goste na ovoj aktivnosti - učenike Osnovne škole "MIloš Crnjanski" iz Novog Sada sa kojima su zajedno pevali, odgovarali na pitanja, sastavljali slagalice, slagali model kubnog metra i osvajali poklončiće - radove učenika škole "Miloš Crnjanski".

Autor i voditelj i ovogodišnjeg Dana merenja je nastavnica matematike Dragana Spremić.

 
Forum pružalaca usluga za osobe sa invaliditetom
Wednesday, 29 April 2015

Protekle nedelje, u zgradi Narodne banke Srbije, odrzan je drugi po redu Forum pružalaca usluga za osobe sa invaliditetom. Organizovali su ga Centar za orijentaciju drustva i Republički zavod za socijalnu zaštitu, uz podršku Evropske asocijacije pružalaca usluga - EASPD.

Detaljnije...
 
Prva nagrada u Onlajn nedelji
Tuesday, 28 April 2015

Nakon završene onlajn nedelje, kampanje u kojoj je ove godine učestvovalo 5300 ljudi iz cele Srbije, žiri je odabrao najbolje radove.

Autor najboljeg video zapisa je naš kolega Peter Tot. Nagrađni film možete pogledati ovde:

http://onlajnnedelja.ian.org.rs/pobednici-takmicenja/

 

Detaljnije...
 
Seminar o ranoj intervenciji
Tuesday, 28 April 2015

Protekle nedelje bili smo domaćini treninga “Program rane intervencije za decu sa višestrukom ometenošću i oštećenjem vida”.

Detaljnije...
 
Nagrada na literarnom konkursu
Tuesday, 28 April 2015

Pedagoški fakultet u Somboru, od ove godine, dodeljuje literarne nagrade “Avram Mrazović” za literarne radove na različite teme u vezi sa obrazovanjem.

Naša učenica, Vanja Kalezić, osvojila je treću nagradu u kategoriji učenika srednjih škola.

Detaljnije...
 
Dan planete Zemlje
Friday, 24 April 2015

U sredu, 22. aprila obeležili smo Dan planete Zemlje. Radionica je realizovana u našoj osnovnoj školi i u njoj su učestvovali svi učenici.

Detaljnije...
 
Sajam nastavnih sredstava
Friday, 24 April 2015

U želji da podstaknemo saradnju i razmenu ideja, školski Tim za unapređivanje obrazovno vaspitnog rada  je organizovao „Sajam nastavnih sredstava“. 

Detaljnije...
 
NEDELJA ZDRAVIH ZUBA
Thursday, 02 April 2015

U organizaciji Crvenog krsta grada i osnovne škole, juče je održana radionica  o oralnoj higijeni i na taj način obeležena „Nedelja zdravih zuba“. 

Detaljnije...
 
DOMIJADA I SPORTKI SUSRETI
Wednesday, 01 April 2015

Susret đaka koji školske dane provode u domovima učenika, popularna “Domijada”, održana je ove godine u Zrenjaninu. Naša škola je po prvi put učestvovala na ovoj manifestaciji koja je okupila učenike iz domova i škola sa domovima učenika širom Vojvodine. 

Detaljnije...
 
STRUČNI SKUP „MOJA MONTESORI PRAKSA“
Tuesday, 10 March 2015

Stručni skup pod nazivom „Moja Montesori praksa“ realizovan je krajem februara u objektu naše srednje škole. Stručnom skupu je prisustvovalo više od 110 kolega.

Bilo je više razloga za organizaciju ovog skupa: želeli smo da obelažimo desetogodišnjicu postojanja Montesori učionice i realizacije ovog programa u našoj školi, ali i da dobijemo povratnu informaciju o tome šta su učesnici navedenog seminara primenili u svom profesionalnom radu od onoga sto su, nekada, naučili tokom obuke.

Detaljnije...
 
ZAVERŠEN PROJEKAT "DOME SLATKI DOME"
Monday, 09 March 2015

Predavanjem profesorke Jasmine Frey Škrinjar, sa Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, završen je projekat prekogranične saradnje "Dome slatki dome",u kome su učestvovale neša škola i Škola Josipa Matoša iz Vukovara.

 

Detaljnije...
 
UKOLIKO STE PROPUSTILI
Friday, 06 March 2015

U emisiji "Vodič za roditelje", koja se emituje na Studiju B i na B92, emitovana je reportaža o našoj školi:

https://www.youtube.com/watch?v=0rCl005oPQo 

 
USPEŠNO UČEŠĆE NA KONFERENCIJI NOVE TEHNOLOGIJE U OBRAZOVANJU
Monday, 02 March 2015

Proteklog vikenda, u Beogradskom Belexpocentr, u organizaciji Britanskog saveta u Srbiji, odražni su konferencija i sajam o upotrebama novih tehnologija u obrazovanju. Kao i prethodne godine, aktivno smo učestvovali u ovim događajima.

Detaljnije...
 
U susret proleću
Monday, 02 March 2015

Kraj februara je vreme kada se u mnogim gradovima organizuju manifestacije kojima se tera zima i priziva proleće. Tako je i u Novom Sadu,  u organizaciji Muzeja Vojvodine,  održana manifestacija - „Maškarada“.  

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 101 - 120 of 294