Početna
  • English
  • Serbian (latin)

Meni

Login Form


Zaboravili ste lozinku?

Syndicate

FUDBALSKI TURNIR „MOJA ŠKOLA –MOJ KLUB“
Wednesday, 01 July 2015

Naša osnovna škola se uključila u projekat „ Moja škola- moj klub“ koji realizuje Fudbalski savez Srbije. Cilj projekta je omasovljavanje fudbalskog sporta u školama, kroz usavršavanje nastavnika i pomoć u rekvizitima i opremi.                                               

U okviru projekta, naša škola je osnovala fudbalski klub „Milanče“ koji ima 20 članova, učenika viših razreda osnovne škole. 

Detaljnije...
 
„IGRAJ SE Z MANO“ – FESTIVAL U LJUBLJANI
Wednesday, 01 July 2015

Tokom juna u Ljubljani se održavo 9.Međunarodni festival pod nazivom „Igraj se z mano“, u organizaciji Centra Janeza Levca i Duštva za kulturu inkluzije iz Ljubljani. I naši učenici su svojim radionicama, frizerskom i muzičkom, doprilneli uspehu ove fantastične manifestacije.

Brojni učesnici iz zemlje (deca i učenici iz tipičnih škola i vrtića i škola za decu sa smetnjama u razvoju), regiona (BIH, Makedonije, Hrvatske i Srbije...), ali i inostranstva (Poljska, Norveška, Finska...) imali su priliku da pokažu svoje umeće i sposobnosti , ali i da se međusobno druže, razmenjuju stručna i lična iskustva, uživaju u divnim koncertima, vremenu i gradu – domaćinu ovog susreta. 

Detaljnije...
 
GOSTOVANJE HARFISTKINJE
Wednesday, 01 July 2015

U medijateci osnovne škole, krajem maja, gostovala je Željka Milošević - harfiskinja, dizajner zvuka i nastavnica u muzičkoj školi u Somboru. Ona je učenicima predstavila keltsku (mini) harfu. 

Detaljnije...
 
DAN MERENJA
Wednesday, 20 May 2015

Okosnicu obeležavanja Dana merenja ove godine je činila prezentacija

ČAS MERENJA  

 

koja je učenike  prisutne u Plavoj sali srednje škole podsetila na uvođenje samog metra, ali i celog sistema mera za dužinu, površinu i zapreminu. Učenici su imali priliku da se prisete prošlogodišnjeg obeležavanja Dana merenja, a ove godine da pozdrave i goste na ovoj aktivnosti - učenike Osnovne škole "MIloš Crnjanski" iz Novog Sada sa kojima su zajedno pevali, odgovarali na pitanja, sastavljali slagalice, slagali model kubnog metra i osvajali poklončiće - radove učenika škole "Miloš Crnjanski".

Autor i voditelj i ovogodišnjeg Dana merenja je nastavnica matematike Dragana Spremić.

 
Forum pružalaca usluga za osobe sa invaliditetom
Wednesday, 29 April 2015

Protekle nedelje, u zgradi Narodne banke Srbije, odrzan je drugi po redu Forum pružalaca usluga za osobe sa invaliditetom. Organizovali su ga Centar za orijentaciju drustva i Republički zavod za socijalnu zaštitu, uz podršku Evropske asocijacije pružalaca usluga - EASPD.

Detaljnije...
 
Prva nagrada u Onlajn nedelji
Tuesday, 28 April 2015

Nakon završene onlajn nedelje, kampanje u kojoj je ove godine učestvovalo 5300 ljudi iz cele Srbije, žiri je odabrao najbolje radove.

Autor najboljeg video zapisa je naš kolega Peter Tot. Nagrađni film možete pogledati ovde:

http://onlajnnedelja.ian.org.rs/pobednici-takmicenja/

 

Detaljnije...
 
Seminar o ranoj intervenciji
Tuesday, 28 April 2015

Protekle nedelje bili smo domaćini treninga “Program rane intervencije za decu sa višestrukom ometenošću i oštećenjem vida”.

Detaljnije...
 
Nagrada na literarnom konkursu
Tuesday, 28 April 2015

Pedagoški fakultet u Somboru, od ove godine, dodeljuje literarne nagrade “Avram Mrazović” za literarne radove na različite teme u vezi sa obrazovanjem.

Naša učenica, Vanja Kalezić, osvojila je treću nagradu u kategoriji učenika srednjih škola.

Detaljnije...
 
Dan planete Zemlje
Friday, 24 April 2015

U sredu, 22. aprila obeležili smo Dan planete Zemlje. Radionica je realizovana u našoj osnovnoj školi i u njoj su učestvovali svi učenici.

Detaljnije...
 
Sajam nastavnih sredstava
Friday, 24 April 2015

U želji da podstaknemo saradnju i razmenu ideja, školski Tim za unapređivanje obrazovno vaspitnog rada  je organizovao „Sajam nastavnih sredstava“. 

Detaljnije...
 
NEDELJA ZDRAVIH ZUBA
Thursday, 02 April 2015

U organizaciji Crvenog krsta grada i osnovne škole, juče je održana radionica  o oralnoj higijeni i na taj način obeležena „Nedelja zdravih zuba“. 

Detaljnije...
 
DOMIJADA I SPORTKI SUSRETI
Wednesday, 01 April 2015

Susret đaka koji školske dane provode u domovima učenika, popularna “Domijada”, održana je ove godine u Zrenjaninu. Naša škola je po prvi put učestvovala na ovoj manifestaciji koja je okupila učenike iz domova i škola sa domovima učenika širom Vojvodine. 

Detaljnije...
 
STRUČNI SKUP „MOJA MONTESORI PRAKSA“
Tuesday, 10 March 2015

Stručni skup pod nazivom „Moja Montesori praksa“ realizovan je krajem februara u objektu naše srednje škole. Stručnom skupu je prisustvovalo više od 110 kolega.

Bilo je više razloga za organizaciju ovog skupa: želeli smo da obelažimo desetogodišnjicu postojanja Montesori učionice i realizacije ovog programa u našoj školi, ali i da dobijemo povratnu informaciju o tome šta su učesnici navedenog seminara primenili u svom profesionalnom radu od onoga sto su, nekada, naučili tokom obuke.

Detaljnije...
 
ZAVERŠEN PROJEKAT "DOME SLATKI DOME"
Monday, 09 March 2015

Predavanjem profesorke Jasmine Frey Škrinjar, sa Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, završen je projekat prekogranične saradnje "Dome slatki dome",u kome su učestvovale neša škola i Škola Josipa Matoša iz Vukovara.

 

Detaljnije...
 
UKOLIKO STE PROPUSTILI
Friday, 06 March 2015

U emisiji "Vodič za roditelje", koja se emituje na Studiju B i na B92, emitovana je reportaža o našoj školi:

https://www.youtube.com/watch?v=0rCl005oPQo 

 
USPEŠNO UČEŠĆE NA KONFERENCIJI NOVE TEHNOLOGIJE U OBRAZOVANJU
Monday, 02 March 2015

Proteklog vikenda, u Beogradskom Belexpocentr, u organizaciji Britanskog saveta u Srbiji, odražni su konferencija i sajam o upotrebama novih tehnologija u obrazovanju. Kao i prethodne godine, aktivno smo učestvovali u ovim događajima.

Detaljnije...
 
U susret proleću
Monday, 02 March 2015

Kraj februara je vreme kada se u mnogim gradovima organizuju manifestacije kojima se tera zima i priziva proleće. Tako je i u Novom Sadu,  u organizaciji Muzeja Vojvodine,  održana manifestacija - „Maškarada“.  

Detaljnije...
 
ZVEZDE ŠKOLSKE POZORNICE
Friday, 27 February 2015
Tradicionalna manifestacija "Zvezde školske pozornice", u organizaciji Drustva ucitelja Novog Sada - Decijeg saveza, i ove godine je održana u našoj srednjoj školi.
Detaljnije...
 
SAJAMSKI NASTUP
Friday, 27 February 2015
Danas se na Novosadskom sajmu završava sajam obrazovanja - Putokazi 2015.
Detaljnije...
 
Nove tehnologije u obrazovanju 2015.
Wednesday, 25 February 2015

U petak, 27. februara, u Beogradskom Belexpocentru počinje konferencija i sajam o upotrebama novih tehnologija u obrazovanju, u organizaciji Britanskog saveta u Srbiji.

 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 101 - 120 of 291